Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Cele mai vizitate monumente din lume

Cu siguranta ca toti turistii iubesc sa parcurga lumea, sa descopere locuri noi, orase noi, monumente minunate… iata in acest…

By AncaP , in Topuri din lume , at June 30, 2015 Tags: , , , , , ,

Cu siguranta ca toti turistii iubesc sa parcurga lumea, sa descopere locuri noi, orase noi, monumente minunate… iata in acest articol care sunt cele mai vizitate monumente din lume care trebui sa fie descoperite neaparat.

timesquare1

Time Square, New York. Cu aproape 35 de milioane de vizitatori, este cel mai vizitat monument din lume. Locul care nu doarme niciodata atrage o multime de vizitatori cu luminile sale.

National_Mall_and_Memorial_Parks1

Memorial Parks, Washington. Dupa New York ne indreptam la Washington. Memorial Park este un imens parc in centrul orasului, in fata unei case albe.

Trafalgar-Square1

Trafalgar Square, Londra. Este cea mai celebra piata din Westminster, Londra cu 15 milioane de turisti pe an. Este al treilea monument vizitat din lume.

notre-dame

Notre Dame, Paris. Chiar daca Franta este o tara vizitata mai ales pentru Turnul sau Eiffel se pare ca si Notre Dame atrage multi turisti.

muraille-de-chine

Marele Zid Cinezesc, China. Este evident ca cea mai populata tara din lume are monumentul sau fetis in acest top al celor mai vizitate monumente din lume. Este si cel maimare monument construit vreodata de om. Se spune ca acest monument se poate vedea si de pe Luna.

sacre_coeur_night1

Sacré Cœur, Paris. Un alt monument francez in topul celor mai vizitate monumente cu 8 milioane de vizitatori in fiecare an.

louvre_pyramide1

Muzeul Louvre, Paris. Iata inca un monument francez, din nou la Paris. Si logic daca ne gandim ca Franta este una din cele mai vizitate destinatii turistice din lume.

Citeinterdite

Cetatea interzisa, Pekin. Un al doilea monument din China care aduce aici 7 milioane de turisti. Un palat imperial, o bijuterie arhitectiurala, construita intre anii 1406-1420.

Tour-Eiffel-702x336

Turnul Eiffel, Paris. Celebrul turn construit de catre Gustave Eiffel in anul 1889 aduna in jur de 7 milioane de turisti in fiecare an si a fost timp de 41 de ani cu cei 324 de metri ai sai turnul cel mai inalt din lume.

centre-pompidou1

Centrul Pompidou, Paris. Centrul Pompidou sau Centrul National de Arta si de cultura Georges Pompidou care este deschis inca din anul 1977 are 5, 1 milioane de vizitatori in fiecare an.

Care este in topul preferintelor tale?