Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Importanta unei pisici in viata unui copil

Cu siguranta, majoritatea dintre noi avem acasa cate un animal de companie, fie el papagal, un caine sau o pisica….

By Razvan Nemesu , in Interesant , at June 27, 2015

Cu siguranta, majoritatea dintre noi avem acasa cate un animal de companie, fie el papagal, un caine sau o pisica. Animalul de companie ne aduce multe beneficii mai ales pentru persoanele singure care isi petrec majoritatea timpului izolati intre patru pereti datorita unei boli sau din cauza batranetii. Insa si familiile tinere care au copii au alaturi un animal de companie pentru ca el ajuta pe cei mici sa fie mai responsabili si sa invete sa iubeasca neconditionat asa cum numai un animal stie sa o faca. Multi oameni indragesc pisicile pentru ca ele sunt mai delicate si nu necesita un efort prea mare pentru a le ingriji si a le oferi confortul de care au nevoie. Aceste mici feline traiesc atat in casa cat si la curte pentru cei care detin asa ceva, insa indiferent unde stau pisicile va ofera calmul si relaxarea de care aveti nevoie dupa o zi grea si stresanta la serviciu. S-a constatat de catre cercetatori ca pisicile pot ajuta pe cei cu probleme cardiace sa scape de pericolul unui atat de cord, prin torsul lor ele confera o stare de liniste stapanilor lor. Nu trebuie sa va temeti ca o pisica ar putea sa va faca sa deveniti alergiti mai ales daca nu aveti predispozitie spre asa ceva.

De regula viitoarele mamici si mai ales cele care au deja un bebelus au renuntat la animalul lor de companie de teama ca ar putea sa le contamineze pe ele sau pe bebelusi cu virusi provocand un mare rau copilului. Nu este nici vorba de asa ceva, mai ales ca s-a constata ca de regula familiile care isi cresc copilul in compania unui animal, acesta va deveni mai puternic si va avea un sistem imunitar imbatabil fiind mai sanatos si mai rezistent in fata diferitelor boli. Iata un motiv in plus sa nu renuntati la animalul de companie ci sa va bucurati de beneficiul pe care acesta vi-l poate oferi.

Pisicile cand sunt inca niste puiuti sunt foarte simpatice si jucause incat nu ai cum sa te plictisesti alaturi de ele, au insa si o inteligenta aparte incat iti dau impresia ca inteleg ceea ce le spuneti. Ele sunt si un puternic antidepresiv reusind sa va linisteasca si sa va dea sentimentul ca nu sunteti singuri si ca le puteti spune tot ce aveti pe suflet ascultandu-va cu mare atentie fiind un umar sigur pe care sa va plangeti si care sa va aduca linistea de care aveti atata nevoie.

E bine sa ii invatati pe cei mici sa isi doreasca un animal de companie asa cum este pisica si sa ii invatati cat de important este jocul cu pisicile care ii ajuta sa consume energia in exces, pentru cei care au tulburari de atentie si sunt prea agitati. Animalele sunt singurele fiinte care iti ofera dragoastea fara sa ceara in schimb ceva, ele nu va uita niciodata si pastreaza pentru stapanii lor un atasament ireprosabil de la care avem si noi foarte multe de invatat incercand sa fim mai buni, avand grija de ele invatam sa fim mai responsabili gandindu-ne ca cineva are nevoie de noi si in schimbul acestei griji primim de zece ori mai multa iubire.

Comments

comments