Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Topul oraselor fantoma din lume

Un razboi, o catastrofa, un proiect ambitios care nu s-a mai realizat din cauze necunoscute….orasele fantoma ne fac sa visam….

By AncaP , in Ciudat Interesant , at May 31, 2015 Tags: , , , , , , , ,

Un razboi, o catastrofa, un proiect ambitios care nu s-a mai realizat din cauze necunoscute….orasele fantoma ne fac sa visam. Care sunt motivele pentru care locuitorii unui oras decid sa paraseasca un oras? Ce povesti se ascund in spatele acestor drumuri pline de praf, acestor cladiri abandonate? Sa facem un efort de imaginatie si sa incercam o experienta fascinanta: sa reconstituim istoria acestor orase fantoma.

Prypiat-di-Andrzej-Karon-564x376

1. Pripiat, Ucraina

Abandonat imediat dupa teribilul accident nuclear de la Cernobil, in 1996, acest oras a incetat sa mai « traiasca » de pe o zi pe alta, din cauza riscurilor de radiatii la care erau expusi locuitorii. Pripiat ramane martorul mut al epocii sovietice.

 

craco-di-fede-ranghino-564x423

2. Craco, Italia

Craco este un mic oras din provincia Matera a carui locuitori au fost evacuati din cauza unei alunecari de teren in anul 1963. Craco a devenit decorul ideal pentru un numar mare de filme precum Pasiunile lui Christos regizat de Mel Gibson.

 

san-zhi-564x400

3. San Zhi, Taiwan

San Zhi ar fi trebuit sa fie un loc de vilegiatura de lux pentru bogatasii din Taipei insa ceva a mers foarte prost. Mai multe legende circula in ceea ce priveste acest sat abandonat insa misterul nu este pe deplin deslusit. Aspectul futurist al satului, demn de o capodopera science fiction este cu atat mai enigmatic.

 

Gunkanjima-di-Stuart-frisbi-su-flickr-564x423

4. Hashima, Japonia

Insula Situata in prefectura Nagasaki, Hashima a fos cumparata de Mitsubishi cu scopul de a exploata zacamintele uleioase. Insula a fost abandonata in 1974. Cladirile, resedintele minerilor pe vremuri, ii impresioneaza puternic pe vizitatori.

 

famagusta-di-Salandre-su-flickr-564x423

5. Famagouste, Cipru

Bombardat in anul 1974 de catre armata turca, locuitorii ciprioti si greci au fost alungati din oras si orasul a ramas abandonat.

 

humberstone-di-rewbs.soal_-564x423

6. Humberstone, Chile

Fondat in desertul din partea de nord a tarii, Humberstone reprezinta o fosta mina de nitrati in aer liber. Marea Depresiune din anii 30 a condamnat aceasta mica localitate sa devina un oras fantoma, chiar daca este clasat in patrimoniul mondial Unesco.

 

gary-di-slworking2-564x376

7. Gary, Statele Unite

Pe vremuri o regiune prospera, Gary a cazut in uitare in anii 60 si s-a transformat in oras sarac si violent (unul din cele mai periculoase din tara) fortandu-si localnicii sa il abandoneze.