Saturday, February 24, 2024
Afli informatiile care conteaza


Topul celor mai romantice orase italiene

Esti in cautare de putin romantism estival? Am gasit in Italia numai putin de cinci orase in care dragostea pluteste…

By AncaP , in Topuri din lume , at May 17, 2015 Tags: , , , , ,

Esti in cautare de putin romantism estival? Am gasit in Italia numai putin de cinci orase in care dragostea pluteste in aer…iata-le.

venetia

Venetia

Ce poate fi mai frumos decat o plimbare alaturi de persoana iubita pe canalele Venetiei, intr-o gondola, in mijlocul cladirilor istorice si pitoresti din Venetia. In tot acest timp un gondolier va canta o serenada. Treceti pe sub podurile pitoresti seara, dupa apusul soarelui sau luati o cina romantica la lumina lumanarilor avand o panorama superba asupra unui canal pitoresc. Scrie-ti propriul basm italian.

Verona

De cand Shakespeare a scris Romeo si Julietta, Verona este arhetipul orasului italian romantic, fara indoiala cel mai romantic oras din lume. Indragostitii pot vizita casa Juliettei, sa admire faimosul balcon si statuia precum si miile de scrisori introduse in perete in fiecare an de Sf. Valentin. Verona este orasul din nordul Italiei in care vin cuplurile din toata lumea in speranta ca propria lor poveste de dragoste va avea un deznodamant fericit.

Roma

Plimbati-va in doi in Piata Spaniei, aruncati o moneda in Fontana di Trevi, asezati-va pe dealul Gianicolo si admirati panorama superba asupra orasului: bine ati venit in Roma romantica. In Orasul Etern, istoria se amesteca cu arta, religia si frumusetea pentru a forma un aranjament atemporal de cultura romana care nu lasa indiferent pe nimeni.

florenta

Florenta

Chiar daca este cel mai populat oras din Toscana, Florenta este si un oras romantic. Cunoscut sub denumirea de Leaganul Renasterii, Florenta si-a dezvoltat arta si frumusetea inca din anii 1400. Printre obiectivele pe care trebuie neaparat sa le vezi se numara Podul Vecchio si David al lui Michelangelo. Florenta este un oras ce atrage ca un magnet cuplurile din intreaga lume.

Positano

Frumusetea spectaculoasa a acestui oras balnear ofera un cadru perfect pentru o escapada romantica. Cladiri colorate, strazi ce dau in munti, domul bisericii Santa Maria Assunta…Positano iti da impresia ca te afli intr-o alta lume. Exista o multime de restaurante pe faleza sau pe plaja care le ofera indragostitilor posibilitatea de a lua o cina romantica. Dupa cina cuplurile se pot plimba pe plaja admirand vapoarele pescarilor plutind pe apa.

Care din aceste cinci orase ti se pare cel mai romantic?