Thursday, June 8, 2023
Afli informatiile care conteaza


Topul celor mai fascinante lifturi din lume

Exista orase care depun eforturi considerabile pentru a concepe monumente arhitecturale impresionante si fascinante totodata. Esti gata sa urci in…

By AncaP , in Interesant , at May 27, 2015 Tags: , , , , , ,

Exista orase care depun eforturi considerabile pentru a concepe monumente arhitecturale impresionante si fascinante totodata. Esti gata sa urci in cele mai fascinante lifturi din lume?

aqua

AquaDom – Berlin, Germania

Iata o modalitate prin care poti simti cum este viata submarina. Fa o plimbare cu acest ascensor din sticla care traverseaza un acvariu de 25m. Atractie apartinand Sea Life Centre din Berlin, AquaDom este cel mai mare rezervor cilindric din lume. Contine  peste 1500 de pesti din 97 de specii diferite care evolueaza in peste un milion de litri de apa.

bai

Bai Long – Zhangjiajie, China

Daca ai visat intotdeauna sa faci escaladari insa frica te-a oprit de cele mai multe ori, acest lift te-ar putea ajuta sa iti indeplinesti acest vis pe jumatate. Liftul Bai Long care inseamna « Liftul celor 100 de Dragoni » este un lift in aer liber, unul din cele mai inalte din lume. Pasagerii au parte de o panorama spectaculoasa pe masura ce cabina din sticla urca de-a lungul unei faleze abrupte pana la o altitudine de 330m.

maritim

Liftul Muzeului Maritim – Victoria, Columbia Britanica

Construit in 1889, liftul acestui muzeu este cel mai vechi lift din America de Nord. Deoarece Muzeul adapostea pe vremuri Palatul de Justitie, liftul a fost conceput pentru Theodore Davie, un judecator cunoscut care suferea de o boala cardiaca avansata. Avea nevoie de un lift pentru a ajunge in biroul sau. Insa, din nefericire, acesta nu a mai apucat sa urce in el.

sky

SkyView- Stockhol, Suedia

Sky View este o atractie la nivel mondial, un lift ce te duce in varful uneia din cele mai mari cladiri sferice din lume. De la o inaltime de 130m deasupra nivelului marii, turistii pot admira o panorama superba asupra intregului oras. Doua lifturi care circula la un interval de 10 minute, o calatorie ce dureaza in jur de 30 de minute.

taipei

Taipei 101 – Taipei, Taiwan

Iti doresti sa urci intr-un lift in care ai impresia ca te afli intr- masina de curse? Liftul Taipei 101 iti ofera aceasta senzatie. Cladirea inalta de 508m, cu 101 etaje dispune de 67 de lifturi insa cele doua lifturi din zona terasei de observare reprezinta atractia principala. Aceste lifturi au fost concepute pentru a duce vizitatorii de la etajul cinci al observatorului la etajul 89 in doar cateva secunde, la o viteza de 1010m pe minut.

 

Comments

comments