Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top cinci locuri ireale de pe Terra

Exista cateva locuri in lume pe care ar fi pacat sa le ratezi, sunt pur si simplu ireale. Minuni de…

By AncaP , in Ciudat , at May 23, 2015 Tags: , , , , ,

Exista cateva locuri in lume pe care ar fi pacat sa le ratezi, sunt pur si simplu ireale. Minuni de a caror existenta nu avem habar, minuni cu ajutorul carora natura ne surprinde intr-un mod cat se poate de placut. Iata un top cinci al celor mai frumoase locuri de pe Terra, locuri de o frumusete ireala.

tianzi

Muntii Tianzi, China

Acesti munti ireali s-au format sub apa in urma cu aproximativ 380 de milioane de ani si sunt situati in Rezervatia Wulingyuan din China. Au devenit celebri datorita filmului Avatar. Muntii Tianzi se prezinta sub forma unor varfuri pietroase cu aspect grotesc ce par pierdute in ceata densa. Impactul vizual este dramatic.

uscate

Vaile uscate din McMurdo Antarctica

In imaginarul colectiv, Antarctica evoca peisaje inzapezite populate de pinguni, dupa cum am putut vedea in cunoscutul film March of The Penguins. Cu toate acestea, in vaile uscate din McMurdo nu vei vedea asa ceva. In schimb, vei avea sansa sa admiri lacuri inghetate, cu o grosime de cativa metri, o panorama care iti va taia respiratia. Sub stratul gros de gheata se afla lacuri sarate lichide, populate de organisme precum bacteriile.

hilier

Lacul Hillier, Australia

Lacul Hillier, situat pe insula Middle, o insula apartinand arhipelagului Recherche, este un lac celebru datorita culorii sale mai speciale, roz bombon. Unii cercetatori sunt de parere ca aceasta culoare se datoreaza prezentei microalgelor si bacteriilor din apa insa pana in prezent nu a fost nimic dovedit. Apa lacului nu are niciun efect negativ asupra animalelor salbatice care traiesc in apropiere.

pesteri

Pesterile de marmura, Patagonia, Chile

Pesterile de marmura sunt rezultatul unei eroziuni lente a rocilor calcaroase, eroziune care se datoreaza apei. Daca forma spectaculoasa a acestor pesteri nu va impresioneaza, veti fi cu siguranta impresionati de culoarea locurilor, de peretii de marmura alba si de apa cristalina.

roraima

Muntele Roramina, America de Sud

Situat la intersectia dintre Venezuela, Guyana si Brazilia, muntele Roramina este unul din cei mai vechi munti din lume. Fromat in urma cu doua miliarde de ani, acest munte dispune de particularitatea de a avea un varf plat si de a fi inconjurat de faleze de unde tasnesc numeroase cascade.