Thursday, August 6, 2020
Afli informatiile care conteaza


Top 8 efecte pozitive ale berii asupra sanatatii

Sa ne intelegem. Pentru a vorbi despre efectele pozitive ale berii asupra sanatatii aceasta trebuie consumata in cantitati moderate. Datorita…

By AncaP , in Interesant Sanatate , at May 14, 2015 Tags: , , , , , , , ,

Sa ne intelegem. Pentru a vorbi despre efectele pozitive ale berii asupra sanatatii aceasta trebuie consumata in cantitati moderate. Datorita faptului ca berea este consumata in lumea intreaga cercetatorii i-au dedicat un numar mare de studii. Iata care sunt concluziile la care au ajuns.

1. Berea reduce riscurile de a suferi de infarct

Un consum zilnic de maxim 400ml de bere imbunatateste circulatia sanguina si schimbul de substante nutritive.

2. Berea reduce diabetul

Pentru a lupta in mod eficient impotriva diabetului o femeie poate consuma maxim o bere, un barbat maxim doua. Humulonul, principiul activ din hamei, cel care ii da berii gustul amar are un efect preventiv impotriva diabetului.

3. Berea intareste oasele

Formula magica pe care patronii de berarii nu o cunosc este urmatoarea: etanol+siliciu+fitoestrogeni intr-un pahar de 50cl. Acesta reprezinta micul dejun al campionilor. Cercetatorii spanioli sunt cei care au facut acest studiu pe un numar mare de femei. Radiografiile au scos la iveala faptul ca berea intareste oasele.

beerr

4. Berea este la fel de hidratanta ca apa dupa un efort

Un spaniol si-a dat seama de acest lucru dupa o sedinta de jogging. Dupa un efort prelungit, berea nu intervine in mod negativ in procesul de rehidratare.

5. Berea previne calculii renali

Consumul regulat si moderat de bere reduce cu pana la 40% formarea acestor calculi extrem de durerosi. Cercetatorii sunt de parere ca acest lucru se datoreaza faptului ca berea contine apa.

6. Berea imbunatateste memoria

Si permite prevenirea bolii Alzheimer. Toate resursele de atentie ale sistemului nervos central sunt stimulate de consumul de bere.

7. Berea te face fericit

Nu doar sanatatea corpului conteaza ci si cea mentala. Gustul berii declanseaza secretia de dopamina. Ceea ce inseamna automat ca un consumator moderat de bere va vedea viata cu alti ochi, in roz.

8. Berea contine antioxidanti

Antioxidantii continuti de bere sunt polifenolii si melanoidele. Polifenolii provin atat din ingredientul principal al berii, din hamei cat si din malt. S-a dovedit faptul ca berea are un continut mai ridicat de antioxidanti ca vinul alb. Flavonoizii din hamei sunt mai eficienti decat cei din ceaiul verde si vinul rosu ceea ce inseamna ca ne protejeaza de diferite forme de cancer.

Comments

comments