Top 6 alimente detox

Photo of author

By AncaP

Simti nevoia sa iti cureti organismul? Sa elimini toate toxinele acumulate in ultima vreme? Iata un top sase al celor mai eficiente alimente detox.

Lamaia

Lamaia este bogata in Vitamina C antioxidanta care activeaza drenajul ficatului pentru o eliminare a toxinelor mai eficienta. Lamaia este alcalinizanta (in ciuda gustului acid) si contribuie la contrabalansarea excesului de aciditate din celelalte alimente. Lamaia este esentiala in cadrul oricarei alimentatii detox. Consuma zilnic suc de lamaie, asezoneaza-ti salatele cu lamaie sau consuma lamaie impreuna cu putin apa calduta dimineata, pe stomacul gol.

Ridichea neagra

Ridichea neagra este un drenor excelent al vezicii biliare. Stimuland contractia duodemului, aceasta stimuleaza secretia bilei si contribuie la « golirea » stomacului. Cu ajutorul ridichii negre se evita fermentarea, se favorizeaza digestia si se previn afectiuni precum constipatie sau balonare. Ridichea neagra poate fi extrem de utila sub forma de suc.

rucola

Rucola

La fel ca in cazul celorlalte legume si ierburi, clorofila este cea care ii da rucolei culoarea verde. Aceasta colorofila este antioxidanta, plina de enzime, elemente nutritive pentru celulele corpului nostru. O veritabila rezerva de vitalitate si energie. Se recomanda consumul de rucola cruda.

Ceapa

Extrem de sulfuroasa, ceapa contine chercetina, un puternic antioxidant. Aceasta are un efect detox, contribuind la diminuearea efectului cancerigen ale unor molecule din carnea fiarta.

Brocoli

Brocoli contine o multime de glucozinolate care, in momentul in care sunt transformate in organism, permit eliberarea de enzime care contribuie la debarasarea corpului de deseuri toxice, de substante cancerigene in special. Alaturi de celelalte crucifere, brocoli este alimentul numarul unu impotriva cancerului datorita bogatiei de antioxidanti. Brocoli are si un continut bogat de fibre, un alt atu detox pentru curatarea eficienta a intestinelor.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este cunoscut pentru continutul bogat de antioxidanti din familia polifenolilor: catechinele care se numara printre cele mai puternice. Or, antioxidantii sunt indispensabili bunei functionari ale organismului, impiedicand oxidarea legata de stres sau poluare.

Pentru o curatare eficienta a organismului se recomanda cel putin o detoxifiere pe an, ideal primavara, bazat pe alimente lichide, fara zahar (lamaie presata, bulion de legume, suc de ierburi) timp de 3-5 zile urmata de cateva zile de tranzitie in cadrul careia se vor consuma cel putin 60% legume si se vor reintroduce progresiv oleaginoasele si cateva proteine (carne de pasare, peste).