Top 5 atractii exotice in Tokyo

Photo of author

By AncaP

Viziteaza Tokyo cel maiestuos al carui muzee iti taie pur si simplu rasuflarea, gradinile si atractiile care fac din acest oras una din cele mai exotice destinatii turistice de pe planeta. Iata un top 5 al celor mai exotice atractii din Tokyo.

odaiba

Odaiba

Construit pe un teren ce a fost recuperat din golful Tokyo, Odaiba este un cartier cunoscut datorita cuplurilor de celebritati care obisnuiau sa ia cina in restaurantele de aici din dorinta de a se bucura de o priveliste romantica asupra capitalei Japoniei. Pavilioane cu expozitii, centre comerciale interioare, cafenele, restaurante, centre de jocuri si constructii ireale…iata ce vei gasi in acest cartier.

senso ji

Templul Senso-ji

Reconstruit de o multime de ori de la fondarea sa in 628, Senso-ji este cel mai vechi templu din Tokyo, epicentrul spiritual al capitalei. Templul actual, dedicat lui Kannon, zeita milei, este replica unei versiuni anterioare construite in 1692. Unul din cele mai animate locuri din oras, interiorul sau atrage o multime de vizitatori veniti sa se roage in imensa sa sala principala flancata de un altar opulent, aurit sau pentru a admira inestimabila colectie de picturi din secolele 18 si 19.

yanaka

Cimitirul Yanaka

Unul din primele cimitire publice din Tokyo, cimitirul Yanaka reprezinta o evocare elogioasa a trecutului glorios al orasului. Incinta sa care adaposteste pietre funerare, grile din fier forjat, lanterne uzate de timp si statui din piatra este de inspiratie gotica. O oaza de pace, cimitirul Yanaka contrasteaza cu metropola stralucitoare Tokyo.

Koishikawa Koraku-en

Gradina Koishikawa Koraku-en

Amenajata in 1629, cea mai veche gradina vie din Tokyo a fost comandata de Tokugawa Yorifusa. Numeroase situri faimoase din China au fost recreate aici in miniatura. Pe vremuri, gradina a fost un fel de parc tematic, un spatiu de relaxare conceput pentru clanul Tokugawa pentru a-si distra si intretine musafirii.

ueno

Parcul Ueno

Una din cele mai importante regrupari ale artei orasului, parcul Ueno se afla in centrul unui cartier modest in care locuiesc oameni apartind clasei mijlocii. Cu templele si sanctuarele sale, faimosii ciresi, magnificul iaz cu lotusi, statui si morminte, parcul este o macheta in miniatura a Japoniei. Colina pe care se afla partea superioara a parcului era pe vremuri un mare centru religios.