Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


5 lucruri mai putin cunoscute despre sistemele de supraveghere video

Desi supravegherea video este adoptata mai mult de catre companii, aceasta este foarte des intalnita si la utilizatorii casnici. Este…

By Razvan Nemesu , in Interesant , at May 17, 2015

Desi supravegherea video este adoptata mai mult de catre companii, aceasta este foarte des intalnita si la utilizatorii casnici. Este si normal, in conditiile in care poate sa ofere o serie de beneficii, care mai de care mai interesante. Intrata destul de recent pe piata si in constinta cumparatorului, supravegherea video poate fi o adevarata necunoscuta. Inainte de a achizitiona un sistem de supraveghere este bine sa te informezi si sa iti insusesti cat mai multe cunostinte despre acest domeniu. Exista informatii clasice, precum cele de  aici , insa exista si informatii mai putin cunoscute.

Iata, asadar, 5 lucruri pe care foarte putini oameni le cunosc despre supravegherea video

  •  Este o necesitate pentru afaceri. Supravegherea video nu este optionala, desi asa ar parea. Daca ai o afacere in care ai investit ceva foarte valoros, atunci este strict necesar sa o supraveghezi video. Nu mai putin de 67% din jafuri pot fi evitate instaland o camera de supraveghere video. Acest lucru este valabil atat pentru afaceri cat si pentru utilizatorii casnici.
  • Supravegherea video nu ajuta la prinderea hotilor. Din pacate, un sistem de supraveaghere video nu ajuta la prinderea hotilor. Surprinzator, doar 5 % dintre furturile inregistrate intr-un an pot fi rezolvate cu ajutorul camerelor de supraveghere. Cu toate astea, avantajul major este faptul ca niste camere pot sa previna furturile.
  • Istoria supravegherii video este mult mai bogata decat ai crede. Desi te-ai gandi ca supravegherea video nu este mai batrana de 20-30 de ani, se pare ca exista camere de supraveghere inca din anul 1942. Evident, pe atunci nu erau destinate uzului populatiei, ci erau destinate supravegherii spatiale.
  • Camerele de supraveghere video sunt peste tot. Nu ai cum sa scapi fara sa fi filmat, cel putin daca locuiesti intr-un oras. Se pare ca un om care iese pe strada intr-un oras precum Londra este surprins de cel putin 300 de ori pe camere de supraveghere. In 5 ani, acest numar va creste de 10 ori. Putem sa spunem, asadar, ca suntem supravegheati de peste tot.
  • Supravegherea video are mai multe utilitati. Evident, prima utilitate care iti vine in minte atunci cand te gandesti la un sistem de supraveghere video este faptul ca poti scadea riscul de a fi furat. Supravegherea are insa mult mai multe utilitati. Spre exemplu, poti sa iti supraveghezi angajatii, daca esti o persoana care administreaza o afacere sau iti poti supraveghea bona, in cazul in care ai un copil mic si ai angajat o astfel de persoana. Supravegherea video este ideala si pentru controlul accesului in diferite zone, dar si pentru monitorizarea traficului.

Este, asadar, foarte usor sa iti dai seama de motivul care a facut supravegherea video sa fie atat de populara. Sarind peste toate neajunsurile si toate neplacerile pe care le poate crea, violand intr-un fel sau altul intimitatea omului, un sistem de supraveghere video este in primul rand un generator de siguranta, care nu ar trebui sa lipseasca de acolo de unde sunt valori. Pana la urma, daca esti in siguranta te poti ocupa fara probleme si de alte lucruri si te poti bucura din plin de intreaga ta viata.