Friday, May 14, 2021
Afli informatiile care conteaza


5 lucruri de care sa tii cont atunci cand pleci in vacanta

Vine vara si fiecare dintre noi isi doreste o vacanta insorita, pe un tarm cat mai indepartat. Fie ca alegi…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at May 27, 2015

Vine vara si fiecare dintre noi isi doreste o vacanta insorita, pe un tarm cat mai indepartat. Fie ca alegi Grecia, Portugalia, Spania sau o alta tara care are un litoral deosebit, este bine sa tii cont de cateva reguli esentiale inainte de a pleca, pentru a-ti asigura o vacanta ca in vise.

  • Asigura-ti transportul din timp. Poti gasi bilete de avion foarte ieftine cu 6-8 luni inainte de plecare , majoritatea cu plecare din Otopeni. Transportul nu se refera doar la avion, ci si la modul in care ajungi la avion, asadar, asigura-ti un transport aeroport Otopeni rapid si sigur;
  • Nu neglija asigurarea de sanatate. Chiar daca nu este obligatorie, asigurarea de sanatate iti poate oferi o multime de avantaje. Pentru cateva zile nu ar trebui sa coste mai mult de cateva zeci de lei. Evident, sunt sanse mari sa nu ti se intample absolut nimic, insa daca ajungi sa faci insolatie, sa iti rupi un deget sau sa ti se faca rau, este mult mai bine si mai ieftin sa o ai la indemana. In cazul in care lipseste, vei fi nevoit sa platesti sute sau chiar mii de euro pentru spitalizare.
  • Cumpara-ti cazarea din timp. Cazarea este un alt element esential in vacanta. Nu lasa pe ultimul moment rezervarea camerei de hotel sau de pensiune, deoarece s-ar putea sa descoperi ca este extrem de scumpa. Atunci cand achizitionezi biletele de avion, cauta si un hotel care sa iti faca cu ochiul.
  • Fa-ti o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le iei cu tine. Daca pleci intr-o vacanta de 7 zile , intr-o tara straina, vei avea nevoie de o multime de lucruri. De la acte de identitate, pana la haine care sa iti ofere tot confortul de care ai nevoie, este bine sa nu uiti nimic. Din acest motiv, este bine sa ai o lista pe care sa bifezi fiecare lucru pe care l-ai pus in bagaje.
  • Fa-ti o lista cu obiective turistice. Este un alt element de care ai neaparata nevoie. Atunci cand mergi in vacanta mergi sa te distrezi si sa vizitezi. O lista cu obiective turistice poate sa fie extrem de utila, in aceste conditii.

Comments

comments