Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 lucruri de catre trebuie sa tii cont la amenajarea biroului

Fie ca este acasa sau la locul de munca, biroul are un singur scop: acela de a crea un mediu…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at April 1, 2015

Fie ca este acasa sau la locul de munca, biroul are un singur scop: acela de a crea un mediu cat mai bun pentru munca. Intregul ansamblu format din birou, scaun, mobilier si accesoriile de aici, trebuie sa te imbie spre lucru si sa iti ofere un confort maxim in timp ce lucrezi.

Exita cateva elementa care au o importanta vitala, atunci cand iti alegi mobilierul de birou si cand amenajezi camera de lucru, asadar, inca inainte de a pune in aplicare fiecare idee, incearca sa analizezi cu atentie fiecare aspect al viitorului birou.

Care sunt elementele esentiale, de care trebuie sa tii cont?

  • Lumina. Putem spune ca lumina este de-a dreptul vitala pentru un mediu de lucru cat mai placut. Iluminarea este importanta in orice camera, insa in birou este esentiala. Cand iluminarea este slaba, creierul nu se poate concentra atat de bine asupra muncii si tinde sa devina obosit si lenes. Este indicat sa optezi pentru o lumina cat mai naturala, care sa bata asupra biroului dintr-o parte. Daca nu ai la dispozitie lumina naturala, aranjeaza lumina artificiala in asa fel incat sa para naturala.
  • Mobilierul. Calitatea mobilierului este si ea una esentiala, deoarece se presupune ca il vei folosi pentru o perioada lunga de timp. Mobilierul de birou trebuie sa fie confortabil, insa nu intr-atat de confortabil incat sa te ademeneasca la odihna. Nu au ce cauta canapelele, fotoliile foarte comode sau paturile intr-o incapere destinata biroului.
  • Scaunul. Nu neglija scaunul, deoarece pe el iti vei petrece o buna parte din ziua de lucru. Scaunul trebuie sa fie confortabil si sa iti ofere o pozitie cat mai buna pentru spate. Este bine sa alegi un scaun ergonomic sau un scaun directorial, care sa iti permita sa te misti, atunci cand ai nevoie si sa ai un mediu de lucru cat mai flexibil.
  • Culorile biroului. Evita culorile vii, deoarece acestea tind sa iti atraga atentia si te fac sa iti pierzi concentrarea. Poti opta pentru alb, gri, negru sau maro, deoarece sunt culori serioase, care te ajuta sa te concentrezi cat mai bine asupra lucrului pe care il ai de facut.
  • Accesoriile. Este tentant saaduni cat mai multe accesorii intr-un birou, insa nu este tocmai indicat. Motivul este foarte simplu: orice accesoriu atrage atentia si duce la pierderea concentrarii. Incearca sa ai pe masa de birou doar ustensilele de lucru si calculatorul. Pana la urma, ceea ce iti doresti este sa fii cat mai eficient in ceea ce faci.

Comments

comments