Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 6 lucruri de care sa tii cont cand iti alegi polita RCA

Ultimele zile ale asigurarii RCA te pun intotdeauna in alerta: pastrezi acelasi asigurator sau il schimbi? Daca il schimbi, ce…

By Razvan Nemesu , in Sfaturi , at March 25, 2015

Ultimele zile ale asigurarii RCA te pun intotdeauna in alerta: pastrezi acelasi asigurator sau il schimbi? Daca il schimbi, ce trebuie sa iei in considerare atunci cand alegi asiguratorul?

Cu siguranta sunt intrebari pe care ti le pui ori de catae ori trebuie sa schimbi asiguratorul sau ori de cate ori ai o masina noua. Nu vrei sa ramai cu portofelul gol, insa nu doresti nici sa platesti o asigurare inutila.

Din acest motiv, iti prezentam cateva criterii esentiale care sa te ajute sa descoperi cel mai bun RCA:

  • Opteaza pentru asiguratori de incredere. Este cel mai important criteriu pe care trebuie sa il iei in considerare. Astra, Asirom, Generali sau Omniasig iti pot garanta seriozitatea iar acest lucru este confirmat de cei care isi incheie asigurarile aici.

  • Cere parerile prietenilor. Sfaturile celor care au deja o asigurare buna sunt esentiale in alegerea RCA-ului. Intreaba cat mai multi prieteni, mai ales cand acestia se pricep bine la industria auto si incearca sa gasesti mai multe pareri pe forumurile de specialitate. Din fericire, sunt o multime de forumuri destinate pietei auto, asadar, gasesti foarte multe opinii si sfaturi.

  • Tine cont de pret. Este ok sa cauti un RCA ieftin. Evident, nu este un criteriu esential, in conditiile in care un Rca foarte ieftin poate sa fie un Rca de proasta calitate. Inainte de a decide asupra celui mai ieftin RCA, este bine sa te informezi asupra lui, iar informatia inseamna din nou prieteni si forumuri.

  • Foloseste un calculator de preturi. Exista o multime de site-uri care ofera calculatoare si comparatoare de preturi, incluzand fiecare asigurator. Sunt construite sa te ajute, asadar, cel mai bine este sa le folosesti. Vei descoperi ca iti ofera o multime de beneficii si ca in felul acesta poti gasi cel mai ieftin si bun RCA de pe piata.

  • Tine cont de bonusuri. Multi asiguratori ofera bonusuri, precum asigurara pasagerilor sau asigurarea soferilor. De ce sa nu profiti de ele daca sunt acolo?

  • Citeste cu atentie contractul. Dupa ce ai ales asiguratorul cu care vrei sa inchei polita, incearca sa citesti cu mare atentie contractul pe care ti-l pune in fata. S-ar putea sa gasesti mici detalii care sa nu fie tocmai pe placul tau, asadar, mai bine sa le gasesti la inceput, decat dupa un eveniment.