Monday, January 18, 2021
Afli informatiile care conteaza


Topul beneficiilor oferite de fibrele de polipropilena

Ultimii ani au reprezentat o dezvoltare deosebit de rapida a fibrelor de polipropilena, care, spre deosebire de fibrele de metal…

By Razvan Nemesu , in Interesant Topuri din lume , at December 21, 2014

Ultimii ani au reprezentat o dezvoltare deosebit de rapida a fibrelor de polipropilena, care, spre deosebire de fibrele de metal folosite pana acum la armare, prezinta o multime de beneficii. Cei care cauta fibre din polipropilena, cauta, de regula, fibre microfisuri, care sa ajute la eliminarea microfisurilor, fie ca este vorba despre microfisurile aparute la contractia sapelor, a platoformelor de beton sau a tencuielilor.

Polipropilena reuseste sa uimeasca prin rezistenta de care da dovada, dar si prin pretul redus si structura foarte interesante.

Care sunt cele mai mari beneficii pe care le aduc aceste fibre microfisuri din polipropilena?

Evident, principalul avantaj este faptul ca elimina fisurile si microfisurile de contractie. De asemenea, este micsorat riscul de explozie a betonului atunci cand este expus la foc si este o alternativa excelenta la armarea clasica, cu plasa de otel.

Fibrele de polipropilena sunt fibre destinate tarilor cu anotimpuri foarte bine definite, cum este Romania. Acestea rezista la un numar foarte mare de cicluri inghet/dezghet si rezista chiar si la agentii chimici.

Beneficiile nu se opresc aici si putem descoperi ca fibrele din polipropilena duc la impermeabilizarea betonului, dar si la cresterea rezistentei acestuia la impact sau la abraziune.

Unde se aplica fibrele de polipropilena?

Fibrele de polipropilena pot sa fie aplicate in foarte multe tipuri de constructii. Acestea sunt ideale pentru armarea sapelor si a pardoselilor de beton, pot fi utilizate fara probleme la constructiilor pe cadre de beton si sunt ideale pentru poduri si pentru grinzi.

De asemenea, betoanele expuse la intemperii pot sa fie si ele armate cu fibre de polipropilena, deoarece acestea le ofera o rezistenta mult mai mare decat in cazul armarii cu otel.

Fibrele de polipropilena mai pot fi folosite la constructii subterane, la tipare din beton sau la beton precomprimat.

Nu este niciun secret, asadar, ca fibrele din polipropilena sunt solutii ideale pentru toti cei care isi doresc un material de armare mai eficient decat otelul si mult mai ieftin. Un alt mare beneficiu al acestor fibre este faptul ca duc la costuri mult mai mici de transport si la o aplicare foarte usoara, deci la costuri mici si in ceea ce priveste mana de lucru.

 

Comments

comments