Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


5 Motive sa traiesti in Franta

Franta este una dintre cele mai frumoase si rafinate tari din Europa. Aici gasesti un climat perfect, produse alimentare uimitoare…

By Liana , in Interesant Sfaturi Topuri din lume , at December 12, 2014 Tags: ,

Franta este una dintre cele mai frumoase si rafinate tari din Europa. Aici gasesti un climat perfect, produse alimentare uimitoare si o cultura impresionanta de care  nu te mai saturi. Daca sansa de a vedea Turnul Eiffel in fiecare zi si a bea vin delicios la doar 3 euro nu sunt de ajuns, iata aici 5 motive care te vor convinge ca viata in Franta ar fi ideala.

5 Motive sa traiesti in Franta

1. Muncesti ca sa traiesti, nu traiesti ca sa muncesti.

In Franta, saptamana de lucru de 35 de ore este mai mult un mit, decat o realitate, francezii facand inca parte din acea categorie de oameni care stiu cum sa mentina un echilibru intre viata personala si munca. De aceea, cele mai multe magazine si servicii din aceasta frumoasa tara se inchid brusc la ora 19, angajatii putand astfel sa se bucure de o cina acasa, in familie. Mai mult decat atat, francezii au 30 de zile de concediu platite, iar in timpul serviciului au masa de pranz de o ora, de obicei platita de catre companie prin bonuri de masa.

paris-street-fashion-woman-shoe-store-2x1

2. Calitatea alimentelor este reglementata mai strict decat viza de calatorie. 

In Franta, exista un sistem special de certificare a alimentelor, denumit AOC, care reglementeaza limitele in care anumite marfuri pot fi produse, asigurand, totodata, calitatea alimentelor regionale. Francezii se mandresc de faptul ca pot garanta ca toate produsele AOC indeplinesc toate conditiile standard pentru sanatatea consumatorului. Prin urmare, aici ai garantia unei alimentatii de calitate.

iStock_000004319396XSmall(1)

3. In Franta, arta este coplesitoare. 

In Paris poti vizita marele muzeu Luvru, unde se gaseste celebra Mona Lisa, dar si multe alte mii de lucrari de arta de talie mondiala, antichitati egiptene, arta islamica, sculpturi din Grecia Antica si din Imperiul Roman si o colectie impresionanta de bijuterii ce apartineau nobilimii franceze. Totodata, sa nu uitam de muzeul d’Orsay, care detine peste 2000 de picturi uluitoare: colectia impresionistului Claude Monet, picturi ale lui Edouard Manet, Degas Edgar, Pierre-Auguste, Renoir si Van Gogh. In total exista peste 169 de muzee de arta nationala in Franta si cateva sute de galerii si studiouri proprietate privata.

Louvre Museum in Paris, France tourism destinations

4. Peste 350 de tipuri de branza pe care sa le incerci.

Franta este, cu siguranta, paradisul branzeturilor. Aici gasesti branza moale, branza ferma, galbena si chiar albastra. Fabricata din lapte de vaca nepasteurizat, lapte de capra sau lapte de miel, branza frantuzeasca este, de cele mai multe ori, de calitate mondiala, fiind, de altfel, cumparata de catre oameni din toate colturile lumii.

French-Cheese

5. 17 Regiuni viticole ce produc vinuri divine. 

Istoria vinului frantuzesc dateaza din secolul al 6-lea i.Hr. Cu atata istorie, francezii stiu sa faca un vin bun. Francezii au facut vinul Champagne mondial, Burgundia si Bordeaux fiind, de asemenea, deosebit de renumite in toate tarile planetei.

FRENCH-WINE-REGIONS-PHOTOS