Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


3 motive pentru care ai nevoie de hidroizolatia fundatiei

Daca iti doresti o casa moderna, in care sa fii in siguranta ori zi de zi, atunci trebuie sa tii…

By Razvan Nemesu , in Interesant , at December 22, 2014

Daca iti doresti o casa moderna, in care sa fii in siguranta ori zi de zi, atunci trebuie sa tii cont de mai multe detalii decat de aspectul si de rezistenta structurala a acesteia. Unul dintre principalele elemente care iti pot oferi confortul de careai nevoie este reprezentat de hidroizolarea fundatiei.

Desi par lucrari costisitoare, apelarea la hidroizolatii fundatie poate sa fie o decizie extrem de inteligenta din mai multe motive:

  • Elimini riscul de inundatii. Multe dintre inundatiile care apar in casa apar datorita unei proaste hidroizolatii si datorita infiltrarii apei subterane. Este adevarat, daca este vorba despre o casa consturita pe un teren de buna calitate, sansele unei astfel de inundatii sunt minime, insa cel mai bine este sa previi;
  • Esti protejat de inundatiile provenite din precipitatii. Vremea este din ce in ce mai capricioasa, iar inundatii apar atat primavara, cat si vara sau toamna. Mai nou, nici iarna nu ne scuteste de aceste neplaceri, motiv pentru care este indicat sa ne dotam casa cu toate elementele necesare pentru prevenire.Evient, una dintre principalele solutii este alegerea unei hidrolatii fundatie de buna calitate;
  • Ai garantia confortului. Pana la urma, casa trebuie sa fie cat mai confortabila. Chiar daca inceputul este intotdeauna unul foarte placut, in lipsa unei hidroizolatii fundatie, trecerea timpului poate sa insemne probleme, pe care nu si le doreste nimeni.

Cum se face hidroizolatia unei  fundatii?

Data fiind importanta majora pe care o are aceasta hidroizolatie, exista doua metode prin care poate fi realizata. Astfel, vei putea sa iti hidroizolezi casa la interior, folosind un beton cu proprietati impermeabile, sau la exterior, aplicand membrane hidroizolate bituminoase.

Pentru interior, alegera betonului trebuie sa fie facuta cu cea mai mare atentie, deoarece in unele situatii, datorita microfisurilor date de contractii, acesta poate sa fie permeabil si sa permita infiltrarea apei. Daca este amestecat cu produse speciale insa, betonul isi modifica proprietatile fizico chimice si capata proprietati impermeabile, putand fi folosit fara probleme in interiorul caselor, pentru turnarea de fundatii.

Asadar, atunci cand iti construiesti o casa, unul dintre principalele evenimente la care trebuie sa te gandesti este hidroizolatia fundatiei acesteia.