Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 3 Cei mai buni fotbalisti ai tuturor timpurilor

Cine sunt cei mai buni fotbalisti ai tuturor timpurilor? Creativitatea si ingeniozitatea care simbolizeaza acest joc frumos ar putea caracteriza…

By Liana , in Topuri din lume , at November 7, 2014 Tags: ,

Cine sunt cei mai buni fotbalisti ai tuturor timpurilor?

Creativitatea si ingeniozitatea care simbolizeaza acest joc frumos ar putea caracteriza fotbalul ca o forma de arta. Ceea ce distinge fotbalul de cele mai multe sporturi este libertatea de exprimare acordata de jucatori. In timp ce jucatorii de baseball sunt limitati la miscari speciale, fotbalistii pot trage la poarta, pot pasa la alt jucator sau pot aborda mingea in joc sub orice varietate de moduri, permitandu-le celor mai talentati sa faca un spectacol exceptional.

Aceasta lista a celor mai buni fotbalisti ai tuturor timpurilor nu include staruri in prezent active, cum sunt Lionel Messi si Ronaldo. Lista include jucatori de fotbal retrasi, din intreaga istorie.

Iata care sunt cei mai buni 3 fotbalisti ai tuturor timpurilor

1. Diego Maradona – Argentina

Talentul lui Maradona a fost, fara indoiala, cel mai remarcabil din istoria fotbalului. Abilitatea sa de a dribla a fost fermecatoare, golurile sale clinice erau unice, iar pasele erau intotdeauna extrem de precise. Jucand din postura de mijlocas ofensiv, Diego Maradona a marcat  345 de goluri in cele 680 de meciuri jucate. Cu o cariera demna de invidiat, acesta a castigat Cupa Mondiala in 1986 cu Argentina, precum si trei titluri de liga si Cupa UEFA cu Napoli. Impotriva Angliei, Maradona a marcat unul dintre cele mai spectaculoase goluri din toate timpurile.

maradona

2. Pele – Brazilia

Pele este unul dintre cei mai mari marcatori brazilieni si este adesea votat ca fiind cel mai bun jucator de fotbal din istorie. El a marcat 1282 de goluri in 1366 de meciuri jucate. Puterea pura, ritmul, tenacitatea si driblingurile au fost toate niste ingrediente care au format un jucator spectaculos, ce anima privitorii sportului rege. Pele a inscris gol dupa gol la Cupa Mondiala, unde Brazilia a castigat turneul in 1958, 1962 si 1970. De asemenea, Pele a castigat doua Cupe Libertadores si 5 titluri de campionat in liga. Aceste victorii l-au facut pe Pele sa fie un simbol pentru fotbalul de cea mai buna calitate.

pele

3. Johann Cruyff – Olanda

Se spune ca Johann Cruyff a avut talentul, controlul si puterea lui Zidane, dar si driblingul si ritmul lui George Best. El a fost un fotbalist complet, care combina o gratie sublima cu capacitatea sa de a-si calcula jocul intr-un mod extrem de inteligent. Cruyff a fost un prolific marcator, reusind sa marcheze 401 goluri in 710 meciuri din postura de mijlocas ofensiv. El a castigat trei cupe europene si 10 titluri de liga, insa, din pacate, nu a reusit niciodata sa castige o medalie internationala.

Soccer - World Cup West Germany 74 - Final - West Germany v Holland

Comments

comments