Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5, cele mai bune ceaiuri din lume

Ceaiul verde Ceaiul verde este printre cele mai sanatoase bauturi datorita proprietatilor sale antioxidante. Antioxidantii din ceaiul verde pot impiedica…

By Razvan Nemesu , in Sanatate , at July 2, 2014

Ceaiul verde
Ceaiul verde este printre cele mai sanatoase bauturi datorita proprietatilor sale antioxidante. Antioxidantii din ceaiul verde pot impiedica dezvoltarea celulelor canceroase in cazul cancerului de vezica, san, plamani, stomac, pancreas si de colon.
De asemenea, ceaiul verde poate preveni afectiunile cardiovasculare, stresul oxidativ si mentine un nivel constant de colesterol.
Ceaiul verde este util si in cazul dietelor, diabetului, depresiei si afectiunilor neurologice.

Ceaiul negru
Ceaiul negru este produs din planta de ceai , la fel ca ceaiul verde, insa metoda de obtinere conduce la un nivel mai ridicat de cofeina decat in cazul ceaiului verde.
Chiar daca are un continut ridicat de cofeina, ceaiul negru are foarte multe efecte benefice. Acesta are un continut ridicat de antioxidanti care previn aparitia cancerului si a afectiunilor cardiovasculare. Ceaiul negru este cel mai des consumat ceai in SUA si UK.

Ceaiul alb
Ceaiul alb a devenit in ultimii ani cel mai cautat ceai. Cele mai multe persoane il consuma datorita proprietatilor sale benefice si unicitatii.
Ceaiul alb poate avea efecte pozitive asupra tensiunii arteriale, nivelului de colesterol si intarzie aparitia semnelor imbatranirii.

Ceaiul de menta
Ceaiul de menta este o bautura revigoranta cu o aroma minunata. Este cel mai bun ceai pentru tratarea crampelor abdominale, greata, balonare si flatulenta.

De asemenea, ceaiului de menta diminueaza simptomele racelii si imbunatateste digestia.

Ceaiul Oolong
Acest tip de ceai est un produs semi-fermentat ce provine tot din planta de ceai. Nu este la fel de popular precum
ceaiurile verde, negru si alb, insa consumul a inceput sa creasca.

Cercetarile au aratat ca ceaiul oolong este foarte sanatos, aesta continand o cantitate mare de antioxidanti ce scad nivelul de colesterol, intaresc oasele, ajuta la pierderea kilogramelor suplimentare.

Surse
http://cesamancam.ro/ceai-verde.html
http://cesamancam.ro/ceai-negru.html