Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Este bine sa reciclam fier? Avem toate motivele!

Fierul este materialul cel mai reciclat pe planetă, mai mult decât toate celelalte materiale combinate. Fierul păstrează o rată extrem de ridicată…

By Ciprian , in Topuri din lume , at April 11, 2014

Fierul este materialul cel mai reciclat pe planetă, mai mult decât toate celelalte materiale combinate. Fierul păstrează o rată extrem de ridicată pentru reciclare, care, în 2012, a fost de 88 la sută.

Reciclarea fierului este foarte importanta pentru planeta noastra. Prin reciclarea unei tone de oțel economisește 1100 de kilograme de minereu de fier, 630 kg de cărbune, și 55 de kilograme de calcar.Emisiile de CO2 sunt reduse cu 58%, prin utilizarea de deșeuri feroase.
Prin reciclarea unei tone de oțel se economisește 642 kWh de energie, 1,8 barili (287 litri) de petrol, 10,9 milioane de BTU de energie și de 2,3 metri cubi de spațiu depozit de deșeuri.

Centru_reciclare_fier

În general, reciclarea metalelor este o industrie piramida cu multe firme mici. Reciclarea otelului este implica urmatoarele etape:

  • Sortare
  • Separare
  • Subtiere
  • Impachetare

Proprietățile metalurgice uimitoare ale oțelului permit să fie reciclat în mod continuu, cu nici o degradare a performanței și de la un produs la altul.

Deșeurile din oțel sunt abundente, dar sunt clasificate în trei categorii principale: resturi de origine, resturi de prompt și resturi învechite.

Chiar și în timp ce doua din trei tone de otel nou sunt produse din oțel vechi, este încă necesar să se continue utilizarea unor cantități de materiale virgine. Acest lucru este valabil și pentru că multe produse din oțel rămân în funcțiune ca bunuri de folosință îndelungată de zeci de ani, la un moment dat.

In alta ordine de idei cererea de oțel din întreaga lume continuă să crească.

Dincolo de resturi de oțel , industria oțelului a reciclat mult timp derivatele sale:  zguri, apa siderurgica și lichide de prelucrare. De asemenea, praful de producere a oțelului și a nămolurilor sunt prelucrate, astfel încât alte metale, cum ar fi zincul, pot fi recuperate și refolosite.

Oțelul este motorul care conduce reciclarea multor bunuri de larg consum așa cum se poate observa cu rata de 92,5 la sută de reciclare a automobilelor, rata de reciclare de 90 la suta din aparate, iar rata de reciclare de 72 la suta din ambalaje din oțel.

Comments

comments