Tuesday, December 6, 2022
Afli informatiile care conteaza


Avantajele azotului in pneuri? Afla acum!

Ce face azotul pentru anvelope? Vezi pe : http://www.autoagusta.ro De fapt, nimic … sau mai precis, azotul este nimic. Azotul este un gaz “inert”,…

By Ciprian , in Interesant , at April 8, 2014

Ce face azotul pentru anvelope? Vezi pe : http://www.autoagusta.ro

De fapt, nimic … sau mai precis, azotul este nimic. Azotul este un gaz “inert”, ceea ce înseamnă că este o substanță de proprietate liberă, non-reactiva sau, mai simplu spus: “. Nimic” Și nimic nu este exact cu ceea ce anvelopele trebuie sa fie umplute.

Deci, dacă azotul nu este nimic, el nu poate fi, eventual, benefic … cel puțin până când îl compari cu alternativa aer. Aerul este bun si l-am folosit pentru a umfla anvelope auto pentru ultimii 150 de ani si este deja 79,1% azot. Problema cu aerul normal este că acesta conține, de asemenea, aproximativ 20% oxigen.
Toată lumea știe că oxigenul este esențial pentru supraviețuirea umană și bunăstarea aproape oricarui alt organism viu. Cu toate acestea, este, de asemenea, destul de distructiv pentru aproape orice altceva, prin “oxidare.” Oxidarea, de asemenea, cunoscuta sub numele de rugina, putregai și coroziune, este dușmanul absolut compus din cauciuc și oțel, cum ar fi anvelopele și roțile.

Pentru că azotul este un gaz inert și lipsit de oxigen, este imposibil ca oxidarea să aibă loc. Mai mult, fără prezența oxigenului … “O” din “H2O” … apa sau condensul nu se pot forma într-o anvelopă. Prin urmare, fara oxigen = fara oxidare, fara putregai in pneu, fără roți sau supapă cu rugină in interior, nu se formează apă sau probleme legate de apă.
În timp ce aerul normal este rău pentru anvelope, aer comprimat este chiar mai rău. Rulează aer printr-un compresor adaugă de obicei urme de petrol și de particule, precum și a vaporilor de apă … toate pentru a combina rugina in continuare si putregaiul.

Proprietatea cea mai dăunătoare a oxigenului este de fapt structura sa moleculară mică. O moleculă de oxigen, care cuprinde aproximativ 20% din aerul regulat, este aproximativ 1/4 din dimensiunea unei molecule de azot. Moleculele de oxigen sunt atât de mici încât este complet normal pentru anvelopele umplute cu aer sa piarda 1-3 PSI în fiecare lună de la “permeabilitate.”

Anvelopa umplută cu azot, pe de altă parte, nu isi pierde în mod normal nici o presiune de permeație … chiar si dupa mai multe luni de utilizare. Așa că, prin umflarea anvelopelor cu azot de înaltă puritate, acestea vor rămâne la presiunea lor de funcționare corectă mai mult timp.

De asemenea , prin umflarea pneurilor cu azot scutiti si bani de combustibil. Pneurile dezumflate duc la un consum mai mare din cauza fortei de frecare cu carosabilul.

 

Comments

comments