Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 5 Masini Dacia de care nu ai auzit sau pe care le-ai dat uitarii

Din 1968 de cand firma Dacia a vandut primul automobil, pe poarta fabricii de la Mioveni au iesit zeci de…

By Razvan Nemesu , in Interesant , at March 4, 2014

Din 1968 de cand firma Dacia a vandut primul automobil, pe poarta fabricii de la Mioveni au iesit zeci de mii de automobile si foarte multe modele. Daca modelele clasice, precum Dacia 1310, Dacia Nova sau Logan sunt foarte bine cunoscute si se intalnesc inca pe toate drumurile tarii, nu acelasi lucru se poate spune si despre urmatoarele modele, care te vor uimi cu siguranta:

  • Dacia 500 Lastun. Un automobil extrem de mic, Lastunul s-a fabricat in doar 6532 de exemplare, intre anul 1988 si 1991. Acesta nu s-a fabricat la Mioveni, ci la Tehnometal, in Timisoara. Aceasta masina era mica din toate punctele de vedere. Avea doar 499 de cmc si un consum de doar 3.3 litri la 100 de km parcursi, asta insa doar teoretic, caci practic, motorul a fost construit prost si consuma aproape 9 litri la 100 de km.
  • Dacia 2000. Foarte putina lume a auzit de aceasta masina iar motivele sunt simple, aceasta a fost produsa in doar cateva zeci de exemplare. Aceasta masina a avut cea mai mare capacitate cilindrica din istoria Dacia, cu un motor de 2000 cmc si nu mai putin de 109 cai putere. Acest model de masina era dedicat elitei PCR. Inclusiv Nicolae Ceausescu folosea o astfel de Dacie pentru distante scurte;
  • Dacia Estafette. Un alt model despre care este foarte probabil sa nu fi auzit. Dacia Estafette este primul automobil utilitar al Daciei si seamana foarte mult cu modelul Renault Estafette. Si numarul acestor masini a fost unul foarte scazut, fabricandu-se doar 642 de exemplare;
  • Dacia 1307 Double-Cab 4×4. O dacie Pickup 4×4 care desi avea o garda destul de joasa, era foarte puternica si reusea sa se comporte excelent pe terenuri accidentate.
  • Dacia 1100. Acest model este ceva mai cunoscut decat cele de mai sus. Fabricat timp de 3 ani, a reusit sa aiba un succes foarte mare, cu motorul sau pozitionat in spate .

Daca te-am facut curios, iata o galerie cu modelele. Care dintre aceste dacii iti face cu ochiul?