Friday, June 9, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 Metode de Prevenire a Celulitei

Din pacate, celulita este o afectiune a pielii resimtita de aproape 90% dintre femei. Desi toate isi doresc un corp…

By Razvan Nemesu , in Interesant Topuri din lume , at October 4, 2013 Tags: , , , , , ,

Din pacate, celulita este o afectiune a pielii resimtita de aproape 90% dintre femei. Desi toate isi doresc un corp armonios, ferm si tonifiat, putine femei mai reusesc sa isi intretina corpul fara ca acesta sa fie afectat de grasimea insestetica ce are aspectul coajei de portocala. Ca orice alta afectiune sau boala, celulita este mult mai usor de prevenit decat de vindecat. Iata 5 metode de prevenire a celulitei, valabile pentru toata lumea, indiferent de organismul pe care-l are:

  1. O alimentatie sanatoasa – Hrana echilibrata iti asigura nu numai un aspect al pielii mult mai estetic dar iti ofera si sanatate, mai multa energie si o stare de spirit mai ridicata. Un meniu sanatos trebuie sa fie intotdeauna bogat in fibre, slab in carbohidrati iar proteinele nu au voie sa lipseasca.
  2. Masajul anticelulitic – In institutele de estetica medicala exista diverse proceduri de masaj care previn si combat celulita. Masajul anticelulitic facut cel putin de doua ori pe saptamana are efecte garantate in imbunatatirea aspectului pielii si ajuta chiar si in pierderea greutatii. Cele mai eficiente tratamente anticelulitice practicate in saloanele de estetica din Romania sunt: vibromasajul, endermologia, lipoliza, starvac-ul si ultrasunetele.
  3. Sportul – Orice persoana trebuie sa faca sport, indiferent de varsta, sex sau de starea sa de sanatate. Prin sport slabim, ne tonifiem corpul, avem pielea mai ferma si, astfel, celulita are sanse mult mai mici ca sa apara. In plus, s-a dovedit stiintific faptul ca alergarea ne face mult mai fericiti, ridica moralul si ofera mai multa energie si pofta de viata.
  4. Hidratarea – Atunci cand celulita ne invadeaza pielea, inseamna ca exista retentii de lichide in piele.  Acest lucru este cauzat de lipsa consumului suficient de apa si de consumul anumitor alimente care ne deshidrateaza, precum: alcoolul, tigarile, cafeaua sau sucurile acidulate. O hidratare corecta prin consumul a 2 litri de apa plata zilnic dar si folosirea cremelor anticelulitice, este necesara pentru sanatatea pielii fiecarui om.
  5. Detoxifierea – Aceasta purificare a organismului se face prin mai multe metode, cele mai populare fiind curatarea ficatului si curatarea colonului si a rinichilor. Se pare ca detoxifierea nu ajuta doar la sanatatea organismului ci are efecte benefice si asupra pielii.

Comments

comments