Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 5 Lucruri pe care Nu ai Voie sa le Faci in Timpul Sarcinii

Pentru femeile gravide, ritmul de viata devine usor stresant din cauza faptului ca trebuie sa fie mult mai atente la…

By Razvan Nemesu , in Interesant Topuri din lume , at September 27, 2013 Tags: , , , , , , , ,

Pentru femeile gravide, ritmul de viata devine usor stresant din cauza faptului ca trebuie sa fie mult mai atente la ceea ce fac si ceea ce consuma, pentru a nu pune in pericol viata sau sanatatea copilasului. Desi sfaturile medicilor sunt cele mai importante si vizitele la ginecologi sunt primordiale in timpul sarcinii, exista si cateva reguli de baza de care ar trebui sa tina cont fiecare viitoare mamica.

Iata un top 5 al celor mai interzise lucruri din timpul unei sarcini:

  1. Alcoolul si Tigarile – Este un lucru dovedit stiintific, faptul ca alcoolul si tigarile dauneaza grav sanatatii copilului. Femeile care fumeaza in timpul sarcinii risca sa faca un avort spontan sau chiar sa nasca un copil cu malformatii. Mai mult decat atat, trebuie evitate locurile cu fumatori, pentru ca si fumatul pasiv este daunator. Recomandarea medicilor pentru doamnele fumatoare care doresc sa devina mame, este acela de a renunta la tigari cu mult timp inainte sa conceapa bebelasul, pentru a exista si o oarecare curatare a plamanilor.
  2. Cafeaua in Exces – Consumul de cofeina nu afecteaza dezvoltarea si sanatatea fatului, insa, daca se depaseste un gramaj de 300 mg, copilasul ar putea fi in pericol. Cercetatorii chiar au facut un studiu pe aceasta tema, testand cateva femele gestante de sobolan care au fost hranite cu alimente ce contineau si cofeina, iar efectele au fost cu adevarat nocive, rezultand avorturi sau malformatii ale fetilor.
  3. Alimentatia Nesanatoasa – Este mai mult decat evident faptul ca fast-food-ul, prajelile si bauturile carbogazoase sunt alimente total interzise pentru o femeie insarcinata. Mesele acesteia ar trebui sa fie foarte regulate si sa contina o gama variata de alimente sanatoase, precum: legume, fructe, peste, lactate si carne slaba in grasimi. Cu siguranta, exista si pofta de dulciuri, insa acestea trebuie consumate in cantitati mici. Detalii pe blog.mamicamea.ro
  4. Munca Extenuanta – In cazul in care femeile gravide nu vor sa renunte la job in timpul sarcinii, ele trebuie sa aiba grija sa nu abuzeze de munca, evitand asftel oboseala ce ar putea dauna sarcinii. Celor care se afla in ultimul trimestru al sarcinii, le este interzis sa stea prea mult timp in picioare sau sa ridice greutati, pentru a nu afecta sanatatea bebelasului.
  5. Pastilele – In cazul in care se iveste vreo raceala sau alta boala ce afecteaza sanatatea gravidei, aceasta ar trebui sa evite pe cat posibil tratamentele medicamentoase. In orice caz, ea trebuie sa anunte medicul ginecolog, care va sti cel mai bine ce tip de tratament i se potriveste.