Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


Top 5 Cele Mai Inteligente Animale din Lume

Un lucru interesant pe care cercetatorii il studiaza de foarte mult timp, este inteligenta animalelor. Desi aceste vietuitoare nu au…

By Razvan Nemesu , in Topuri din lume , at September 12, 2013 Tags: , , , , ,

Un lucru interesant pe care cercetatorii il studiaza de foarte mult timp, este inteligenta animalelor. Desi aceste vietuitoare nu au puterea cognitiva a creierului uman, exista anumite lucruri si sarcini pe care animalele le pot efectua mai inteligent sau, mai bine zis, mai functional decat oamenii.

Iata care sunt cele mai inteligente 5 animale din lume:

  1. Cimpanzeii – In afara de faptul ca cimpanzeii arata ca oamenii, aceste animale au, in plus, capacitatea de a gandi ca omul in unele moduri. Ele pot manipula mediul lor si pot utiliza instrumente in scopul de a indeplini anumite sarcini. De altfel, ele sunt, adesea,  considerate cele mai destepte primate si cele mai inteligente animale din lume.
  2. Porcii – Conform cercetatorilor, un porc de varsta mijlocie poate fi la fel de inteligent ca un om de 3 ani, stiind sa se adapteze la situatii complexe de mediu, datorita faptului ca acestia au capacitatea de a invata intr-un mod foarte usor noi abilitati.
  3. Delfinii – Cand vine vorba de raportul masa corporala – creier, s-a dovedit stiintific faptul ca delfinii au printre cele mai mari creiere din regnul animal. Animale caracterizate de abilitati de comunicare foarte avansate, acestea au, de asemenea, capacitatea de a se recunoaste in oglinda.
  4. Papagalii – Desi se stie faptul ca aceste animale au capacitatea de a vorbi, papagalii au amintiri excelente si sunt capabili sa rezolve probleme destul de complexe.
  5. Balenele – Cunoscute pentru dimensiunea lor masiva, balenele au un intelect foarte mare si au abilitatea de a scoate sunete complexe, pot comunica intre ele si sa-si coordoneze activitatile in randul grupului intr-un mod eficient. Ba mai mult, ele sunt formidabile in rezolvarea problemelor.