Thursday, March 23, 2023
Afli informatiile care conteaza


Top 5 Bauturi cu Cafea pe care ar Trebui sa le Incerci

Cuvantul ”cafea” provine din limba araba, unde cuvantul ”qahwah”, inseamna putere. Acesta este, probabil, cel mai bun mod de a…

By Razvan Nemesu , in Interesant Topuri din lume , at September 16, 2013 Tags: , , , , , , ,

Cuvantul ”cafea” provine din limba araba, unde cuvantul ”qahwah”, inseamna putere. Acesta este, probabil, cel mai bun mod de a descrie natura cafelei. Cafeaua a devenit una dintre cele mai consumate bauturi din intreaga lume si este o parte a culturii populare si a vietii sociale. Este bautura ideala pentru a incepe ziua atunci cand ai nevoie de energie pura! Este, de asemenea, bautura perfecta pentru tine, atunci cand esti la birou, la o intalnire cu prietenii sau cand stai acasa cu familia. Cafeaua, este iarasi, cel mai bun prieten care acompaniaza tigara.

Tara de origine a cafelei este considerata a fi Etiopia, insa, in zilele noastre, cafeaua are o ”ambasada” in fiecare colt al lumii. Iata un top 5 al bauturilor cu cafea pe care ar trebui sa le incercati:

  1. Caffe Marocchino – Aceasta bautura a fost creata pentru prima data in Italia, nu in Maroc, precum tinde sa va induca in eroare numele. Servirea se face intr-un pahar mic si consta intr-un shot de expresso, pudra de cacao si spuma de lapte. Este o bautura cu un gust dulce iar numele ”marocchino” este derivat din culoarea sa, marocchino fiind un tip de piele maro deschis.
  2. Vietnamese Iced Coffee – Aceasta bautura de cafea este asemanatoare cu Frappe-ul grec. In unele tari, bautura este foarte populara si cunoscuta mai mult sub numele de Ca phe da, sugerand pur si simplu radacinile sale traditionale vietnameze.  Cafeaua se prepara  in nisip fin vietnamez, din boabe negre de cafea bine prajite, intr-un recipient de metal care se umple un sfert cu lapte dulce condensat peste care se adauga gheata.
  3. Frappuccino – Bautura reprezinta, de fapt, un mixt intre cappuccino italian si frappe-ul grec. Frappuccino este o marca de bauturi de cafea vandute la Starbucks, astfel incat, este o cafea celebritate.
  4. Cappuccino – Este probabil cea mai populara cafea din Italia si un adevarat simbol al bauturilor italiene. Orice italian care se respecta bea cel putin o data pe saptamana o ceasca de cappuccino. Aceasta este practic o bautura pe baza de cafea preparata cu expresso, lapte cald si spuma de lapte aburit. Spuma din partea de sus a cafelei actioneaza ca un izolator si ajuta la mentinerea caldurii lichidului.
  5. Frappe – Frappe-ul grec este o bautura de cafea rece, acoperita cu spuma sau frisca si este preparata din cafea instant, prin agitare. Este foarte populara in Grecia si Cipru, dar raspandita in aproape toata lumea. Este bautura de vara preferata a iubitorilor de cafea.

Comments

comments