Saturday, December 2, 2023
Afli informatiile care conteaza


5 Inventatori care ne-au Schimbat Viata

Unele obiecte pe care le folosesti ti se par atat de firesti incat crezi ca exista pe pamant de la…

By Razvan Nemesu , in Interesant , at September 8, 2013 Tags: , , , , , , ,

Unele obiecte pe care le folosesti ti se par atat de firesti incat crezi ca exista pe pamant de la aparitia acestuia. Din pacate pentru stramosii nostri indepartati, multe din obiectele indispensabile in zilele noastre nu erau disponibile acum cateva zeci, sute sau mii de ani.

Iata 5 inventatori care au reusit sa ne schimbe in totalitate viata:

  • Wilis Haviland Carier – Inventatorul aerului conditionat  – Primul aparat de aer conditionat din lume a fost folosit in anul 1901 si a fost inventat de Wilis Haviland Carier. De atunci, inventia lui e indispensabila in foarte multe birouri si case.
  • Adolph Rickenbecker – Inventatorul Chitarei electrice – Suntem obisnuiti cu sunetul de chitara electrica si aproape fiecare melodie de la radio pare sa o foloseasca. Toate astea nu erau posibile fara Adolph Rickenbecker, inventatorul chitarei electrice.
  • Hunter Shelden – Inventatorul centurii de siguranta – Fiecare masina o foloseste pentru siguranta extra a pasagerilor. Ni se pare atat de normala incat nu ii acordam niciun fel de atentie, ba, de foarte multe ori uitam sa o folosim si reusim sa platim amenzi din cauza asta.  Centura de siguranta este un element esential al vietii noastre.
  • Joseph Fry – Inventatorul tabletelor de ciocolata – Cu siguranta, fiecare dintre noi mananca cel putin o data pe saptamana un cubulet de ciocolata. Ar trebui sa ii multumim lui Joseph Fry care s-a gandit sa inventeze ciocolata solida. Yam Yam! 😀
  • Sir John Harrington – Inventatorul vasului de toaleta- In 1596, sir John Harrington a inventat wc-ul si sistemul de canalizare in varianta pe care o stim azi, motiv pentru care, de foarte multe ori, wc-ului i se mai spune si John in Anglia. 🙂