Sunday, February 25, 2024
Afli informatiile care conteaza


5 Alimente care, Incet dar Sigur, iti Distrug Inteligenta

Ceea ce mancam poate avea efecte serioase asupra a ceea ce devenim in timp. Alimentatia ne poate forma corpul, ne…

By Razvan Nemesu , in Amuzant , at September 5, 2013 Tags: , , , ,

Ceea ce mancam poate avea efecte serioase asupra a ceea ce devenim in timp. Alimentatia ne poate forma corpul, ne poate mentine tineri sau ne poate imbatrani foarte repede si chiar ne poate fura din inteligenta.

Iata 5 alimente care reprezinta o bomba pentru creier si care in timp reusesc performanta de a ne distruge inteligenta:

1) Produsele cu zahar. Poate cele mai periculoase produse, produsele care contin zahar produc pe langa problemele de greutate si pierderi de memorie sau probleme neurologice grave.Este indicat sa evitati produsele cu zahar prelucrat, de la ciocolata pana la prajituri si sa incercati sa consumati zahar din fructe.

2) Alcoolul . Alcoolul este de asemenea un produs care poate duce la probleme grave de memorie, pe langa problemele clasice pe care le cauzeaza.

3) Fast Foodul . Un studiu recent a arata ca Fast Foodul mancat frecvent, produce anumite modificari in creier care duc la anxietate si depresie. Tot Fastfoodul si in general mancarurile grase pot duce la pierderi de memorie, motiv pentru care, cel mai bine este sa fie evitat;

4) Mancarurile prajite. Nici mancarurile prajite nu ne scapa de o distrugere lenta a creierului. Cu toate astea, unele uleiuri in care se prajeste sunt mai putin periculoase decat altele. Din pacate, cel mai popular ulei in Romania, cel e floarea soarelui este si cel mai periculos.

5) Mancarurile preprocesata. Mancarurile gata facute din supermarketuri pot duce la o distrugere a creierului si maresc substantial riscul de aparitie a Alzheimerului.

Pana la urma, mancarurile cele mai sanatoase sunt cele in care sunt evitate zaharul si sarea in exces, prajelile si grasimile. O alimentatie sanatoasa combinata cu sport poate face minuni in sanatatea umana.