Top 4 insecte care ar trebui sa te trimita imediat la o firma de dezinsectie

Photo of author

By Razvan

Insectele au rolul lor in lume, insa cu siguranta acest rol nu este jucat bine daca ajung in locuinta in care vrei sa gasesti confort total. Gandacii de bucatarie, plosnitele sau furnicile pot genera disconfort si pot aduce chiar si o serie de boli daca nu sunt indepartati la timp din locuinta. Evident, nu trebuie sa exagerezi si sa apelezi la servicii dezinsectie  ori de cate ori vezi o musca, insa daca vezi una dintre urmatoarele insecte la tine in locuinta, poti lua atitudine.

  1. Gandacii de bucatarie. Sunt, in primul rand, scarbosi si partea cu adevarat neplacuta este faptul ca umbla exact prin locurile in care exista mancare. Pe langa faptul ca genereaza dezgust, acestia sunt si destul de periculosi pentru sanatate. In ciuda dimensiunilor reduse, aceste insecte sunt extrem de rezistente la diverse bacterii si microbi care pot sa provoace daune corpului uman. Tocmai de aceea, pot purta bacterii fara sa pateasca mare lucru.
  2. Tantarii. Par oarecum inofensivi, insa pot transporta boli extrem de neplacute. De asemenea, organismul uman poate sa aiba reactii extrem de dubioase la muscaturile de tantari. Chiar daca rezisti cu brio muscaturii, cu siguranta nu iti place sa te scarpini toata ziua, asadar, daca ai probleme cu tantarii in locuinta este bine sa apelezi la o firma de dezinsectie.
  3. Viespile. De regula, viespile pun probleme persoanelor care locuiesc la curte. Acestea isi fac cuiburi in apropierea locurilor unde au mancare si pot sa fie foarte periculoase pentru oameni si pentru animale. Desi se aseamana foarte mult cu albinele, sunt total diferite si pot fi recunoscute dupa modul in care isi fac cuibul. Indepartarea lor poate sa fie foarte periculoasa daca nu este facuta de profesionisti.
  4. Furnicile. Par a fi cele mai inofensive insecte, insa odata cu sezonul cald acestea se pot inmulti extrem de mult. La fel ca si gandacii, furnicile pot sa fie purtatoare de microbi. Pentru cei care locuiesc la casa, acestea aduc si alte probleme, cum ar fi distrugerea gradinii. Exista o multime de solutii naturale prin care pot fi indepartate aceste insecte, insa pentru a merge la sigur este bine sa apelezi la o firma de dezinsectie.

Problemele cu insectele nu sunt noi, insa solutiile impotriva lor trebuie sa fie tot timpul altele, deoarece pot dezvolta imunitate la solutiile vechi. Tocmai de aceea, o dezinsectie profesionala este cea mai buna varianta pentru oricine.