Monday, December 9, 2019
Afli informatiile care conteaza


5 destinatii emergente de descoperit in Europa

Din Porto pana in Glasgow, trecand si prin Bratislava, iata care sunt orasele de descoperit in Europa, destinatii turistice care…

By AncaP , in Topuri din lume , at May 11, 2017 Tags: , , , , ,

Din Porto pana in Glasgow, trecand si prin Bratislava, iata care sunt orasele de descoperit in Europa, destinatii turistice care nu au fost inca descoperite asa cum trebuie de turisti.

emergent

 

Deci daca visezi sa pleci in strainatate in aceasta vara, iata cinci idei de destinatii care merita sa fie descoperite si care incep sa primeasca din ce in ce mai multi turisti.

Skopje, o intersectie intre Europa si Macedonia. Vechiul Bazar al orasului, cartierul turc al orasului, are o ambianta tipic orientala. Putin mai departe, vei gasi o piata acoperita mai mare si Stone Bridge, care leaga cartierul turc de cel european. Poti descoperi mai apoi Piata Macedonia sau sa faci o drumetie la Millenium Cross.

Porto sau Portugalia autentica. In inima orasului, bulevardul Aliados, cartierul Ribeira sau gara Sao Bento sunt veritabile must see datorita magnificelor fresce murale de aici.

Trebuie sa descoperi si cel mai inalt turn de aici, Clerigos, care ofera o panorama magnifica asupra intregului oras, dar si catedrala Se do Porto. Iti poti oferi si o pauza culturala la libraria Lello, una din cele mai frumoase din lume. Nu uita nici de cladirea bursei, cel mai frumos edificiu cu putinta.

Glasgow, un periplu cultural in Scotia. Poti incepe de la Riverside Museum, pentru a descoperi istoria transportului de aici. Statuia lui Duke, ducele de Wellington este si ea un must see, dar si cladirile imaginate de cel mai mare artist scotian, Charles Rennie Mackintosh. Mai poti descoperi cele mai frumoase muzee sau sa faci o pauza de shopping.

Sofia, o pauza de istorie in Bulgaria. Capitala bulgara este cea care adaposteste catedrala Alexandre – Nevski, care se recunoaste foarte usor, datorita domurilor sale aurii, in plin centru al orasului. Dar aici mai poti descoperi o multime de alte monumente minunate- cel al Armatei Sovietice, cele care au ramas mostenire din Imperiul Roman sau frumoasele biserici clasate in Patrimoniul Unesco.

Bratislava, cu intreg farmecul Slovaciei. Bratislava are cele mai frumoase fatade in stil Art Nouveau si un centru istoric minunat. Piata centrala are si ea un farmec autentic minunat. Iar bisericile de aici sunt cele mai frumoase.

Comments

comments