Top 8 destinatii necunoscute din Italia pe care trebuie neaparat sa le descoperi

Photo of author

By AncaP

Italia nu inseamna doar Roma, Venetia sau Florenta. Pe langa cele mai populare destinatii, Italia inseamna si orase sau satucuri autentice de descoperit. Esti gata sa iti faci bagajele si sa descoperi toate aceste comori?

italia

Cefalù, Sicilia.  La doar 30 de minute fata de Palermo, in Sicilia, iata destinatia pefecta care va satisface toate gusturile: plaje splendide, inghetata gurmanda, stradute adorabile si orase mari in apropiere. Deci cei gurmanzi, care iubesc soarele si cei care apreciaza vizitele culturale vor avea ce sa faca aici.

Polignano A Mare, Puglia. Casute in nuante deschise, o mare de un albastru turcoaz minunat si o multime de pereti stancosi. Polignano A Mare se afla intr-un cadru magic. Te poti plimba pe stradutele sale autentice si fermecatoare pentru a descoperi cele mai frumoase privelisti, mare si un splendid golf ascuns printre stanci.

Matera, Basilicate. Este al treilea oras ca vechime din lume. Este un oras spectaculos din regiunea Basilicate, adandonat acum peste 50 de ani din cauza insalubritatii sale, dar care renaste din propria sa cenusa datorita industriei filmului.

Lucques, Toscana. Atunci cand turistii ajung prin Toscana, acestia au ochi doar pentru Florenta sau pentru Siena. Dar Luques nu se lasa mai prejos. Are fatade colorate si cele mai delicioase preparate, fiind un oras medieval adorabil.

Ravello, Campania. Un oras magnific in Italia unde s-a filmat o scena din mitica trilogie Sissi, cu celebra Romy Schneider.

Alberobello, Puglia. Este cel mai celebru loc din aceasta regiune cu casute minunate in nuante de alb, fiind locul care ofera cea mai frumoasa belvedere de aici. In jurul frumoasei cetati se mai ascund o multime de alte orase, la fel de mici si de fermecatoare.

Cisternino, Puglia. Iata un alt loc must see daca ajungi prin Puglia. Frumosul orasel in nuante de alb este fermecator. Fatadele sale si strada comerciala atrag turistii in fiecare an.

Manarolla, Liguria. Iata o veritabila bijuterie de descoperit din Cinque Terre. Casutele colorate contrasteaza minunat cu peretii stancosi de aici iar turistii adora sa se opreasca aici pentru a plonja in apa.