Top 6 destinatii ideale pentru un citytrip de iarna

Photo of author

By AncaP

Cum ar fi sa incerci sa profiti inca de magia iernii si sa alegi sa o descoperi in cele mai frumoase destinatii? Acoperisuri inzapezite, stradute acoperite de zapada, miros de vin cald si de turta dulce… in unele destinatii turistice iarna este cu adevarat magica. Care sunt acestea?

copenhaga

Copenhaga. Chiar daca in aceasta perioada, temperaturile sunt glaciale si zilele foarte scurte, Copenhaga este o destinatie superba pentru un citytrip de iarna. Cand este foarte frig poti descoperi superbele muzee, sa inveti mai multe despre istoria tarii sau sa descoperi arta contemporana. Vechiul oras si gradinile Tivoli sunt si ele un must see.

Salzburg. Un oras magnific atat vara, cat si iarna. Dar cele mai frumoase atractii ale sale precum Palatul Mirabell sau fortareata Hohensalzburg sunt foarte frumoase atunci cand incerci sa le descoperi iarna. Decorul oferit de muntii Alpi inzapeziti este cu adevarat unul magic.

roma

Roma. Un veritabil must see pentru iubitorii de cultura, dar si pentru indragostiti, Roma este una din cele mai populare destinatii pentru un citytrip. Monumentele de aici si din Vatican nu sunt atat de aglomerate si sub zapada degajeaza o atmosfera particulara, mai ales Colosseumul, Pantheonul sau  Bazilica Sfantului Petru.

Budapesta. Capitala Ungariei este luata cu asalt de foarte multi turisti in aceasta perioada. Orasul marginit de Dunare este minunat iarna iar monumentele sale istorice dar si bisericile stralucesc cu mii si mii de luminite. Poti descoperi cele mai frumoase situri sau restaurante de aici, te poti incalzi la terme si poti admira o arhitectura mai mult decat magnifica.

amsterdam

Amsterdam. Canalele de aici te vor scufunda in aceasta perioada intr-o atmosfera mai mult decat magica. Poti hoinari astfel pe cele mai romantice stradute, poti savura dulciurile traditionale ale iernii precum merele coapte… sau te poti bucura de o croaziera pe timp de noapte.

Riga. In capitala Letoniei, iarna este cu siguranta cel mai magic anotimp cu putinta. Fluviul Daugava ingheata, numeroasele cafenele si restaurante te asteapta sa te incalzesti, poti asista la un meci de hochei sau sa mergi la un patinoar. Iar iarna, o calatorie pe mare poate sa fie o experienta cu adevarat fascinanta.