Top 8 locuri sacre care te vor uimi cu siguranta

Photo of author

By AncaP

Nenumarate sejururi de neuitat pot sa dezvaluie cele 1001 fatete ale locurilor sacre. Situri antice sau unde sacralitatea este omniprezenta, peisaje sublime care creeaza emotie, edificii monumentale sau sanctuare confidentiale… fiecare te asteapta cu partea sa de sacru.

petra

Petra, Iordania. Adica un loc pierdut in imensitatea Peninsulei Arabice. Calatorind in Iordania este ca si cum ai parcurge o carte de istorie in maretia naturii. Vei intelege repede ajungand aici, de ce acest teritoriu este sacru pentru intreaga umanitate.

Stonehenge, Regatul Unit. Un monument megalitic, o minunatie care inca nu si-a dezvaluit toate secretele. Unii spun ca este un loc pentru sepultura, in timp ce astrologii sunt de parere ca cercurile de aici pot sa prevada evenimentele lunare.

ieru

Ierusalim, Israel/Palestina. Cetatea sfanta a evreilor, a crestinilor sau a musulmanilor,  a fost de numeroase ori teatrul unor violente numeroase. Dar anii de dominatie, apoi de razboi si de control al teritoriului fac din aceasta cetate un loc unic in istoria umanitatii.

Machu Picchu, Peru. Splendoarea acestei cetati aflata parca in nori fac din ea o destinatie must see din America de Sud. O calatorie la inaltime care invita la meditatie si la seninatate in cel mai frumos loc din Peru.

ang

Angkor Vat, Cambodgia. Cel mai bine pastrat templu din Cambodgia este unul din cele mai mari orase medievale din lume. Este si un centru religios extrem de important, al budismului dar si al hinduismului.

Dhjenné, Mali. Aceasta moschee este cel mai mare edificiu construit pe pamantul gol. Este inscrisa in Patrimoniul Unesco inca din anul 1988.

820382

Uluru, Australia. Stanca sacra a aborigenilor este legata de foarte multe legende sau blesteme. Se spune chiar ca unii turisti care au venit aici au murit subit sau ca au suferit brusc de boli grave.

Karnak, Egipt. Este cel mai mare complex religiosdin intrega Antichitate. Un lac sacru se afla la marginea templului si statui cu sfincsi cu cap uman duceau inpsre diferite temple.

Deci sacrul nu se limiteaza doar la religios, ci si la fascinatie. Templele, bisericile sau moscheile au mereu o aura mistica. Aceste locuri nu te vor lasa indiferent cu siguranta.