Top 5 tari unde este primavara in aceasta perioada

Photo of author

By AncaP

Atunci cand toamna se apropie, unii calatori se simt deprimati si incearca sa caute soarele peste tot prin lume. Printre destinatiile ideale din aceasta perioada se numara cele din emisfera de sud. Iar in timp ce la noi este toamna, in unele tari este primavara. Iata un top cu cinci sugestii unde poti ajunge.

oceanie-nouvelle-zelande-voyage-moto-west-euro-bikes

Noua Zeelanda. Daca nu iti plac prea mult caldurile dogoritoare nici afluenta exagerata de turisti, poti merge din septembrie pana in noiembrie in Noua Zeelanda. Aici inca poti purta haine lejere de vara dar ar trebui sa duci cu tine unele mai groase, deoarece timpul se schimba de la o ora la alta.

Polinezia Franceza. Climatul tropical din Polinezia Franceza poate sa fie cam sufocant in partea sa de vara australa. Din noiembrie pana in aprilie temperaturile se invart in jurul nivelului de 30 de grade. Iar vara umiditatea poate sa fie destul de greu de suportat. De aceea aceasta perioada este cea mai buna pentru a descoperi Noua Zeelanda.

Nu uita ca Noua Zeelanda este destul de vasta si ca timpul poate fi diferit de la o insula la alta.

Chile. Este foarte greu sa raspundem la intrebarea « care este cea mai buna perioada in care sa vizitezi Chile ». Aici vei gasi o diversitate geografica uimitoare, inaltimi vertiginoase si raspunsul poate varia in functie de perioada anului dar si de partea tarii vizitate – desertul Atacama, Patagonia, partea centrala…

Dar in perioada cuprinsa intre lunile septembrie si noiembrie se poate vizita Santiago si intreaga parte centrala a tarii.

Madagascar. Iata o destinatie foarte colorata pentru aceasta perioada. Madagascar, aceasta insula din Oceanul Indian  este o tara unde se pot practica o multime de sporturi in aer liber, unde se poate observa o flora si o fauna uimitoare sau unde te poti relaxa pe cele mai frumoase plaje de nisip alb.

Argentina. Se spune despre Argentina ca este o tara cu picioarele in Antarctica si capul in Tropice. Si aici climatul poate varia in functie de partea tarii pe care vrei sa o vizitezi. Dar perioada cuprinsa intre noiembrie si septembrie este ideala deoarece nu este prea cald in nord, nici prea rece in sud.