Reguli de aranjare a mobilei in sufragerie

Photo of author

By Razvan

Aranjarea mobilei poate fi o sarcina descurajatoare. Atunci cand te confrunti cu o camera goala stiind ca trebuie sa o umpli, poate parea coplesitor. Dar, tot ce trebuie sa faci este sa urmezi aceste reguli de bun simt si vei observa ca aranjarea mobilei nu este o treaba atat de infricosatoare.

Reguli de care sa tii cont cand iti aranjezi mobila in sufragerie:

Alege un punct focal!

Nu subestima niciodata puterea unui punct focal. Uneori, acesta apare in mod natural, precum o fereastra, sau poate sa fie plasat intentionat. Oricare ar fi punctul focal, este o decizie buna sa il pui in evidenta in cel mai placut mod si sa aranjezi mobila in jurul sau.

Nu impinge mobila in perete!

Dimensiunea camerei va dicta cat de departe poti trage mobila departe de pereti, dar chiar si intr-o camera mica ar trebui sa lasi cativa centimetri intre piesele de mobilier si pereti. Acest lucru permite peretilor sa respire si chiar creeaza impresia de camera mai mare. Desigur, daca dispui de un spatiu mai mare, simte-te liber sa aranjezi mobila asa cum vrei, lasand chiar si cativa metri intre pereti si mobilier.

Creeaza locuri de conversatie!

Oamenii ar trebuie sa poata conversa in mod natural intre ei, fara a striga unul la altul din cauza unui spatiu prea mare sau a unor corpuri de mobilier plasate intre ei. Aseaza canapeaua si fotoliile aproape unele de celelalte, astfel incat oamenii sa poata vorbi natural intre ei, fara sa ridice vocea. In cazul in care camera este prea mare, creeaza mai multe zone de conversatie.

Gaseste un echilibru!

Echilibrul este intotdeauna important in decorarea unei incaperi si, mai ales, in aranjarea mobilei. Cand vrei sa iti decorezi sufragerie, vei dori sa iei in considerare atat dimensiunea cat si plasarea diferitelor piese. Nu grupa toate bucatile mari sau mici intr-o zingura zona a camerei. De asemenea, asigura-te ca exista varietate in forme. Daca ai fotolii dreptunghiulare, pune in mijlocul lor o masuta de cafea rotunda.

Incearca sa iti decorezi sufrageria cu un singur tip de mobila.

Nu incerca sa mixezi mai multe stiluri de mobilier intr-o camera. Niciodata scaunele in stil victorian nu vor fi potrivite intr-o camera cu dulapuri contemporane. Daca vrei mobilier modern, cauta pe www.mobilakoncept.ro si vei gasi toate piesele de care ai nevoie. Daca, insa, preferi stilul vintage, cauta in magazinele de antichitati.