Top lucruri pe care nu le stii despre discurile diamantate

Photo of author

By Ciprian

Discurile de diamant sunt de fapt “abrazive” si folosesc particule de diamant ca agent abraziv.

Particulele de diamant individuale elimina materialul prin “zgârierea” particulelor de substanțe dure, dense, sau prin “lovirea” particulelor mai mari .

Cu toate că diamantele sunt cele mai dure comparativ cu orice alt material, aceste particule de diamant se uzeaza sau se rup, după tăiere sau dupa o perioadă de timp.

La taierea cu discurile diamantate trebuie întotdeauna un echipament adecvat de siguranță; purtați ochelari de protecție, încălțăminte de siguranță, haine largi, casti si protectie pentru cap cat și echipament respirator în cazul în care este necesar. Toți producătorii de lame si discuri de diamant sunt foarte preocupati de faptul ca produsele lor sa fie utilizate într-un mod sigur.

Ceea ce urmează este o listă a noastra de interdicții pentru tăierea in beton și zidărie. Acest lucru este prevăzut cu intenția de a elimina sau de a conditiona practicile periculoase.

Vă rugăm să luați timp pentru a citi și a înțelege principiile sale.

Tăierea umedă

Urmați caietul de sarcini si folositi discuri recomandate de producător pentru materialul care urmează să fie tăiat. Inspectați lama/discul de diamant pentru daunele care ar putea avea loc în timpul transportului sau deteriorările din cauza utilizărilor anterioare.

Verificati flanșele de fixare pentru un diametru egal, uzură în exces și planeitate. Flanșele de montare trebuie să aibă ajutor adecvat în jurul găurii de fixare. Fii sigur că discul diamantat este montat pe un ax corect cu diametrul dintre flanșele corespunzătoare și este în siguranță prin strangerea manuala cu ajutorul unei chei.

Discurile sunt echipate cu diferite tipuri de segmenti in functie de aplicatia pentru care sunt fabricate (beton, beton armat, asfalt, ceramica, piatra naturala, alte materiale de constructii). Controlul permanent al calitatatii, precum si materiile prime (lianti si carburi de diamant) folosite de Carbodiam la fabricarea segmentilor diamantati permit garantarea longevitatii si calitatii produselor fabricate.