Top avantaje ale unei mașini de tratare a semintelor ?

Photo of author

By Razvan

Agricultura nu este, nici pe departe, o activitate ieftina. Daca iti doresti sa te bucuri din plin de roadele muncii tale, trebuie sa investesti in masini si utilaje cat mai diversificate, care sa iti ofere eficienta de care ai nevoie.

O masina tratat seminte este unul dintre dispozitivele esentiale in dotarea unui agricultor. Aceasta trateaza rapid cu diverse solutii cerealele, oferindu-le proprietati extrem de apreciate. Cum toate cerealele au nevoie de tratamente, incepand cu mazarea si terminand cu hrisca, rapita sau chimenul, este clar ca o masina de tratat seminte isi gaseste cu usurinta locul.

Care sunt principalele avantaje ale tratarii semintelor?

Tratarea semintelor aduce cu sine o serie de avantaje. Primul avantaj este prevenirea raspandirii bolilor plantelor. De foarte multe ori, daca plantele sunt lasate sa creasca in mod natural, ajung sa se imbolnaveasca. Tratarea semintelor previne raspandirea bolilor, protejandu-le. Un tratament bun poate sa protejeze si impotriva fainarii sau impotriva putregaiului.

De asemenea, tratamentul potrivit poate sa creasca germinatia si cel mai important, poate sa ofere protectie impotriva insectelor, in momentul in care semintele sunt depozitate. Insectele din sol vor ramane acolo, fara a fi atrase de seminte.

Practic, un tratament corespunzator al semintelor poate sa creasca foarte mult productivitatea agricola.

Ce trebuie sa contina un aparat de tratare a semintelor?

In primul rand, este indicat sa aiba o functionare facila, care sa permita tratarea rapida a semintelor. Rezervorul de lichid si pompa trebuie sa poata fi folosite cu usurinta. In momentul in care analizezi un utilaj de tratare a semintelor, este bine sa acorzi o atentie sporita urmtoarelor aspecte:

  • Model. Modelul si producatorul sunt foarte importante, deoarece pot sa spuna foarte multe despre calitatea produsului. Citeste cat mai multe despre producatori si descopera care este cea mai buna varianta.
  • Productivitate. O productivitate mare te poate scuti de timp pierdut. Evident, daca numarul de seminte tratate nu va fi atat de mare, poate fi achizitionat si un utilaj de tratare seminte de dimensiuni redusa.
  • Puterea. Puterea motorului melc transportor si puterea motorului pompei sunt si ele elemente extrem de importante.

Asigura-te ca masina de tratare seminte pe care o achizitionezi nu este foarte grea, in asa fel incat sa o poti transporta cu usurinta dintr-o parte in alta si orienteaza-te spre calitate, in detrimentul pretului.