Top 9 destinatii de ales din Scotia daca esti fan Harry Poyter

Photo of author

By AncaP

Vrei sa faci o calatorie atipica? Esti fan Harry Potter? Ce ar fi se te imbarci la bordul celebrului Poudlard Express? Pleaca intr-o minunata descoperire a celor mai frumoase peisaje din celebra saga.

viaduct

Viaductul Glenfinnan. Un peisaj care apare pentru prima data in Harry Potter si Camera Secretelor cand Haryy si Ron survoleaza deasupra trenului cu masina zburatoare a familiei. Un peisaj care apare si in Harry Potter si Prizonierul din Azkaban.

Loch Shiel. Este vorba despre un lac din Scotia. In filmul Harry Potter si Prizonierul din Azkaban se poate vedea hipogriful Buck la malul acestui lac.

glen

Glencoe. In timpul filmarilor la a treia parte a filmului echipa tehnica a reconstruit cabana lui Hagrid pe acest camp de dovlecei si faimosul fum de la semineul din film. Din pacate cabana nu mai este aici dar peisajul este fara indoiala foarte cunoscut pentru numerosi fani. Cadrul este unul superb.

Insulita Loch Elit. In celebra saga, aici se afla mormantul profesorului Dumbledore. In acest loc ii fura Valdermont lui Harry Potter bagheta de soc in parte a doua a filmului Harry Potter si Talismanele Mortii.

arkaig

Loch Arkaig. Este o intindere de apa aflata la Lochaber in partea de Vest a regiunii Great Glen. Pentru ca mormantului lui Dumbledore sa fie si mai impresionant, acest loc a  fost adaugat digital cadrului mormantului reprezentat de mica insulita.

Cascadele Glen Nevis. Aceste cascade se vad cel mai adesea pe fundalul meciurilor de Quidditch. Au fost folosite pe post de fundal pentru stadion. Aici il infrunta Harry pe inficosatorul Magyar in timpul Cupei de Foc din a patra parte a filmului.

 ross

Cheile Back Rock din regiunea Ross and Cromacy. Locul unde se afla cascadele Glen Nevis nu este singurul loc folosit in timpul luptei cu Magyar. Acest peisaj apare si el in scena.

Glencoe, partea vulcanica. In partea vulcanica din Glencoe, Hermione se lupta cu Malefoy in Prizonierul din Azkaban.

lochaber

Rannoch Moor, Lochaber. Este unul din cele mai salbatice peisaje din Scotia. In acest cadru se pot observa infricosatorii Mangemorts care opresc trenul Poudlard Express pentru a urca la bordul lui in Talismanele Mortii.