Top 10 fiorduri de descoperit

Photo of author

By AncaP

Fiordurile, aceste mici « brate » de mare care patrund pe pamant pentru a crea cele mai exceptionale peisaje se afla in principal in Norvegia dar se mai pot gasi si altundeva, in Statele Unite de exemplu.

doubtful

Doubtful Sound. Directia in Noua Zeelanda pentru a descoperi fiordul Doubtful Sound, un fiord foarte impozant care are particularitatea de a prezenta doua straturi distincte de apa cu o apa de rau la suprafata si apa de mare mai in profunzime. Aceste doua straturi nu se amesteca intre ele.

Fiordul Eyjafjörður. In Islanda se afla fiordul Eyjafjörður care intra cu cei 60 de km ai sai pe pamant. Poti face o croaziera pe fiord cu o escala minunata pe Insula Hrisey.

geir

Geirangerfjord. Fiordul cel mai celebru din Norvegia este o banda de apa cu o lumgime de 15 km care iti permite sa ajungi in satucul Geiranger de unde vei putea admira unul din cele mai frumoase peisaje din Norvegia.

Hardangefjord. Tot in Norvegia poti descoperi un fiord celebru pentru ghetarul sau Folgefonna si pentru cascada sa. Aici se pot face cele mai frumoase croaziere si drumetii.

ill

Ilulissat. Fiordul Ilulissat se afla in Groenlanda si se intinde peste 4000 de km patrati. Numeroase iceberguri se afla aici si peisajul este unul magnific. Este unul din locurile de pe pamant unde se poate observa cel mai bine incalzirea globala a planetei.

Parcul National Kenai Fjords. Acest parc se afla in Alaska si pe langa numeroase fiorduri mai are ghetari, specii de mamifere si de pasari marine.

lyse

Lysefjord. Tot in Norvegia se afla fiordul Lysefjord cu falezele sale impresionante. De la Stavabger te poti bucura de o croaziera pana aici. Cei mai curajosi pot admira apele de pe stanca Preikestolen sau de pe Muntele Kjerag.

Milford Sound. Se afla in apropiere de Doubtful Sound si este un loc foarte popular din Norvegia. In canoe vei putea descoperi numeroasele sale cascade.

 nae

Nærøyfjord. In Norvegia, acest fiord are 20 de km si se afla pe unul din cele mai salbatice brate ale Sognefjordului.

Sognefjord. Este cel lung fiord din Europa. Are 204 km si se organizeaza numeroase excursii aici pentru a i se descoperi bratele numeroase, peisajele si frumusetea sa.