Top 5 destinatii pentru iubitorii de cultura

Photo of author

By AncaP

Te-ai saturat de vacantele la plaja? Iata un top al celor mai bune destinatii pentru cei care iubesc cultura si care sunt in cautare de noi descoperiri in vacante sau pentru cei care prefera Renasterea in locul artei sau ruinele antice in locul unui cocktail la plaja.

madrid_spain_680

Madrid. Madrid este un oras ideal pentru cei care iubesc arta. El Paseo del Arte – promenada artei este un tronson de un kilometru unde vei gasi cele mai bune galerii din lume- El Prado, Reina Sofia si Thyssen- Bornemisza. Aici vei gasi cele mai frumoase colectii de arta flamanda si italiana, opere spaniole, opere ale lui Picasso, Van Gogh, Monet,  muzee de arta moderna dar si multe manifestatii culturale seara…

berlin

Berlin. Este un loc foarte important al culturii si al creativitatii. Orasul are peste 400 de galerii si numeroase muzee. Trebuie sa ajungi la Museumsinsel unde vei putea descoperi cinci din cele mai celebre muzee din lume. Daca vrei sa ii descoperi latura boema, du-te cu bicicleta pana la Kreuzberg, inima scenei alternative de aici. East Side Gallery este un monument care comemoreaza Zidul Berlinului.

Roma. Este genul de destinatie care are o gramada de lucruri de oferit in fiecare colt. Ruinele sale antice, edificiile sale religioase, colectiile de arta si farmecul lor italienesc ofera posibilitati infinite. Exploreaza cele mai vechi cladiri de aici precum Pantheonul, Arcul lui Constantin si bineinteles, Colosseumul. O zi la Vatican se poate transforma in cea mai frumoasa experienta. Capela Sixtina cu opera lui Michelangelo este un must see.

athens_680

Atena. Monumentele in ruina te va face sa afli mai multe despre istoria si mostenirea unei puternici civilizatii antice. Acropolele domina orasul si cel mai important monument Partenonul era cea mai importamta structura din Antichitate.

marrakech_shutterstock_157497827

Marrakech. Trebuie sa profiti de aerul plin de miresme si de condimente al acestui oras frenetic. Palatele El Badi si El Bahia te vor face te intorci in trecut. Sculpturi complexe, mozaicuri magnifice, bolti maiestuoase… aici vei descoperi ceea ce are mai bun de oferit cultura maghrebina. Piata Djemaa Eln Fna cu haosul ei cu tot merita si ea o vizita.