Top 10 cele mai frumoase biserici din jurul lumii

Photo of author

By AncaP

Locurile de cult sunt construite pentru a inspira crestinii din lumea intreaga sa se inchine si sa se roage la cineva mult mai puternic decat ei. Marii arhitecti dar si cei care au finantat aceste constructii si-au lasat amprenta in cele mai frumoase bijuterii ale arhitrecturii.

kiev

Biserica Sfantul Andrei din Kiev. In Ucraina vei putea admira cele mai frumoase cupole colorate care de ridica inspre cer. Este vorba despre Biserica Sfantul Andrei, o biserica in stil baroc construita la mijlocul secolului XVII dupa planurile arhitectului italian Bartolomeo Rastreli.

Biserica Sfanta Maria din Bled. Pe Insula Bled, de altfel singura din Slovenia, se poate admira o magnifica biserica in stil baroc. La insula se poate ajunge cu vaporul si trebuie sa urci 99 de scari pentru a ajunge in varf.

 arizona

Capela “din stanca” din Arizona. Chapel of the Holy Cross, adica Capela Sfintei Cruci se afla in mica regiune spirituala Sedona. A fost ridicata la dorinta unui locuitor din regiune si se inspira din arhitectura celebrului Empire State Buiding.

Biserica Sfanta Sofia din Istanbul. O istorie unica pentru aceasta biserica care a fost construita de 3 ori- in 360, in 415 si in 532. Aici erau incoronati imparatii iar caldirea a fost mai intai o biserica catolica, apoi moschee, apoi muzeu.

 ber

Catedrala vegetala din Bergamo. A fost construita dupa viziunea artistului Giuliano Mauri care isi dorea o catedrala vie. Este construita in intregime din plante vegetale care sunt astfel puse pentru a reproduce arhitectura acestor locuri sacre.

Catedrala din Sankt Petersbourg. Este una din cele mai cunoscute biserici de aici. Are peste 750 de metri patrati de mozaicuri care in mare parte reproduc scene din Biblie.

sagrada

Sagrada Familia, Barcelona. Este cel mai grandios monument din Spania, dar si cel mai vizitat. Lucrarile au inceput in 1882 si inca mai dureaza.

Catderala de sare din Zipaquira. O biserica dintr-o mina de sare din Bogota, Columbia care se afla la 180 de metri sub pamant si are minunate sculpturi din marmura si sare,

brasilia

Catedrala din Brazilia. Lucrarile la aceasta catedrala au fot incheiate in anul 1958 si au fost conduse de celebrul Oscar Nyemeyer. Vei fi fermecat cu siguranta de impresia de spatiu dar si de lumina care patrunde printre vitralii.

Capela Sfanta din Paris.Comandata de Saint Louis pentru a adaposti relicve, aceasta capela medievala are o arhitectura gotica. Numeroasele sale vitralii au o suprafata de 750 de metri patrati.