Top 10 cele mai frumoase muzee din lume

Photo of author

By AncaP

De la Chicago la Paris, trecand si prin Muzeul Ermitage sau British Museum, iata care sunt cele mai frumoase muzee din lume.

chicago

Institutul de Arta din Chicago. A fost fondat in anul 1879 si este bine pazit de doi lei din bronz. Are una din cele mai impresionate colectii din lume cu peste 300 000 de opere si 30 de expozitii in fiecare an.

Muzeul National de Antropologie din Mexic. Situat intr-un parc mare din Mexico, acest muzeu adaposteste o mare colectie de obiecte arheologiece, originale sau replici care provin din vechile culturi americane.

A view shows the Hermitage museum during Earth Hour in St. Petersburg

Muzeul Ermitage din St. Petersbourg, Rusia. Are o colectie cu peste  milioane de opere care vin din lumea intreaga. Palatul Baroc al verii a adapostit monarhii si are o ahitectura impozanta si un interior luxos.

Centrul Getty din Los Angeles. Centrul Getty care se ridica maiestuos pe o colina este celebru pentru arhitectura sa, pentru gradina sa dar si pentru panoramele spectaculoase.

General view the Orsay museum in Paris

Galeria Academiei din Florenta. O galerie celebra pentru colectia sa impresionanta de statui. Printre ele si faimoasa statuie David a lui Michelangelo. Este printre primele scoli de arta din Europa si are o colectie impresionanta de picturi ale unor mari maestri.

Muzeul Orsay din Paris. Instalat in vechea gara Orsay, acest muzeu are o colectie uImitoare de opere impresioniste si post-impresioniste. Aici sunt expuse si tablouri de Van Gogh. Monet sau Renoir.

arta

Muzeul Metropolitan de arta din New York. Este unul din cele mai mari muzee din lume. Are peste 2 milioane de opere care acopera aproape intreaga istorie a umanitatii. Colectiile sale permanente prezinta opere originare din aproape fiecare perioada si fiecare regiun din lume.

Muzeul Acropole din Atena. Este un muzeu arheologic care expune opere gasite in situl arheologic Acropole. A fost deschis in 2009 si prezinta peste 4000 de opere.

prado

Muzeul Prado, Spania. Este principalul muzeu de arta de aici. Are una din cele mai mari colectii de arta din lume. Colectia sa cuprinde peste 7600 de picturi, 1000 de sculpturi si 8200 de desene.

Muzeul Luvru, Paris. Este unul din cele mai cunoscute muzee din lume, fiind mai intai o fortareata, un palat regal si abia apoi un muzeu. Are in jur de 35000 de capodopere printr care si cele mai celebre din lume precum Venus din Milo sau Mona Lisa.