Top 9 destinatii din Europa care iti vor taia respiratia

Photo of author

By AncaP

Multa lume are impresia sau tinde sa creada ca iarba este mai verde la vecini si subestimeaza cel mai adesea atractiile turistice ale Vechiului Continent. Dar, chiar daca este de dimensiuni mici, Europa are multe peisaje atragatoare. De la plaje la ghetari, continentul nostru are multe de oferit. la_paolina_beach_procchio_elba_island._italy_shutterstock_77660251

Fie ca iti doresti sa lenevesti pe plajele paradisiace din Caraibe sau sa pleci in descoperirea varfurilor inzapezite din Himalaya, trebuie sa stii ca exista unele alternative la fel de frumoase la doi pasi de tine. close_up_of_beach_club_at_tropical_beach_in_mexico_shutterstock_84867553

Plajele mexicane versus plajele grecesti. Multi oameni vor sa viziteze plajele din Mexic si sa profite de mojitos. Dar au o alternativa mai aproape – Grecia – una din cele mai bune tari unde trebuie sa pleci daca esti fan al plajelor si al vacantelor la soare. Trebuie sa ajungi deci la Zante cu plajele sale de nisip alb si cu apele sale cristaline.

idyllic_beach_landscape_at_lagos_algarve_portugal_shutterstock_172674725

Coasta australiana versus Algarve din Portugalia. Cunoscute si sub numele de cei 12 apostoli, stancile de calcar din Australia sunt incredibile. Plaja « Praia da Marinha » care se afla in Portugalia merita insa si ea o vizita. Este o plaja celebra inconjurata de stanci si de faleze cu numeroase golfuri si grote de explorat.

Desertul mongolez versus Insulele Gran Canaria. Desertul Gobi este un loc fascinant. O vasta intindere slabatica, izolata si inosptaliera cu o camila pe post de companie. Dar daca acesti tip de experienta te intereseaza poti incerca sa mergi si in Insulele Gran Canaria. Sudul insulei adaposteste cateva intinderi impresionante de dune de nisip.

Ghetarii din Chile versus ghetarii din Islanda. Daca nu ai timp sau buget sa mergi in Chile, poti merge in Islanda. Aici vei descoperi o multime de ghetari interesanti. Cu putin noroc poate vei observa si aurorele boreale.

beautiful_landscape_in_the_plitvice_lakes_national_park_in_croatia_shutterstock_107631170

Insulele Thailandeze versus insulele Italiene. Unele insule din Thailanda fac parte din cele mai frumoase insule din Asia de sud-est. Din fericire insa exista insule frumoase si in Europa. Sardinia, Sicilia sau insulele mici precum Pelagi te asteapta cu cele mai frumoase peisaje si cu un climat foarte agreabil.

Lacurile Thailandeze versus lacurile din Croatia. Maiestuosul lac din parcul national Khao Sok este foarte frumos, dar poti merge in Croatia sa descoperi si lacurile Pltivice, de un albastru turcoaz inconjurate de paduri luxuriante.

Muntii Neozeelandezi versus muntii Italieni. Daca bugetul nu iti permite sa mergi la capatul lumii la Great hikes, poti merge in Italia, in Alpii Italieni, in muntii Dolomiti sau Apenini. matterhorn_mountain_of_zermatt_switzerland_shutterstock_66673123

Muntii Nepal versus Alpii elevetieni. Nepalul are Everestul si alti sapte munti care fac parte din cei mai inalti munti din lume. Dar daca este prea departe poti merge in Elvetia cu peisaje la fel de somptuoase.

Vulcanii din Indonezia versus vulcanii din Insulele Canare. Aici sunt o multime de maiestuosi vulcani, printre care cei mai violenti si cei mai activi. Dar Insulele Canare au si ele 7 vulcani pe diferite insule ale arhipelagului. Deci Europa poate rivaliza fara probleme cu cele mai frumoase destinatii din lume.