Top 10 locuri magice de pe planeta

Photo of author

By AncaP

Magice, suprarealiste, misterioase… iata 10 locuri magice unde trebuie neaparat sa ajungi. Si daca esti fanul unor peisaje magnifice ca de carti postale sunt locul unde trebuie sa ajungi cat mai repede.

lakeretba-senegal

Lacul Rose, Senegal. Ce? Un lac roz? Lacul Rose a fost descris ca fiind un milkshake cu capsuni. Lacul are aceasta culoare datorita unei alge care produce acest pigment rosu pentru a rezista la nivelul de salinitate al apei. Cand pigmentul si sarea se amesteca sub soare apa devine roz.

Casele Trullo/Trulli, Italia. Da, exista cu advarat si sunt si locuite. Sunt niste casute iesit parca din basme care au un acoperis conic care nu sunt locuite de hobbiti ci de cei care provin din Valea Itria.

ciudadencantada-cuenca-spain

Orasul fermecat Cuenca, Spania. Un oras celebru datorita caselor sale suspendate. Dar in afara acstei arhitecturi vertiginoase vei mai descoperi aici unele formatiuni stancoase sub forma unor ciuperci.

Tunelul iubirii, Klevan, Ucraina. Un tunel natural despre care se spune ca indeplineste dorintele sincere ale indragostitilor.

Canionul Antelope Arizona. Natura a creat aici un wallpaper perfect. Geologii numesc acest canion « slot canion », adica un fel de grota stramta sapata de apa si de namol. Lumina naturala si formele sculptate sunt minunate aici.

bolivia-salt_0

Salar d’Uuni, Bolivia. Stiai ca este cel mai mare desert de sare din lume?

Red Seabeach, China. Plaja Dawa din regiunea Liaoning este de culoare rosie. Nu nisipul este cel care ii confera acesta culoare ci o planta care transforma acest pamant intr-o mare rosie.

tosua-1024x768_samoa

To Sua Ocean Trench, Insulel Samoa. Aceasta piscina paradisiaca este un gol de aer. Un loc care figureaza printre cele mai uimitoare locuri din lume. O scara te va duce in profunzimile sale pentru a te bucura de un peisaj magnific.

Muzeul Submarin MUSA din Cancun, Mexic. Muzeul de arta submarina din Cancun care protejeaza coralii din zonele de recif este un loc minunat intre pesti si vegetatie marina. Un loc minunat pentru scufundari.

Fairy Glen, Scotia. Un loc straniu de pe insula Skye unde vei avea impresia ca te afli intr-un basm. Poate te vei intalni si cu unele fiinte magice.