Top 5 atractii de vizitat in Tucson

Photo of author

By AncaP

Tucson, Arizona este un oras cu peste 50 000 de locuitori, al doilea cel mai populat oras  din Arizona, dupa Phoenix. Este supranumit « Optic Valley » datorita celor 150 de companii implicate in conceptia si fabricarea sistemelor optice si optoelectronice. Tucson are multe de oferit, nu doar desert si munti, detine o istorie fascinanta. Iata un top cinci al atractiilor din Tucson.

tiradito

El Tiradito

Sanctuarul El Tiradito este situat in cartierul Barrio Viejo si este constituit din vestigiile unei cladiri din caramida. El Tiradito inseamna « micul naufragiu » si in ultimii 140 de ani a servit drept loc de rugaciune pentru crestinii din Tucson si nu numai. Ironia este ca sanctuarul a fost construit in onoarea unui barbat casatorit pe nume Juan Oliveras, barbat ce a avut o aventura amoroasa cu soacra sa in 1870. Socrul sau l-a ucis si a fost ingropat pe loc.

rialto

Teatrul Rialto

Teatrul Rialto este clasat loc istoric national inca din 2003 si reprezinta un fost teatru de spectacole si o sala de concerte situat in centrul orasului. Cand si-a deschis portile, in 1992, teatrul Rialto a fost una din putinele sali de cinema care rula filme mute. Rialto gazduieste o multime de spectacole de dans si de teatru precum si sedinte de cinema ocazionale.

catedrala

Catedrala Sf. Augustin

Catedrala are o istorie bogata, a fost transformata radical de-a lungul anilor pentru a se apropia de aspectul initial. Fatada incredibila cu pietre si crucifixul imens din secolul 12 sunt principalele atractii ale acestei biserici magnifice.

kitt

Observatorul national Kitt Peak

Situat la o altitudine de 2096m, pe Kitt Peak, observatorul este un observator national al Statelor Unite. Reprezinta cea mai importanta si mai diversificata colectie de instrumente astronomice din lume, oferind 24 de telescoape optice si 2 radiotelescoape. Kitt Peak este celebru pentru faptul ca este primul telescop in cautarea de asteroizi aflati in apropiere de pamant.

tucson

Studios Old Tucson

Studios Old Tucson reprezinta un studio cinematografic si un parc tematic, situat in vestul orasului. Construit in 1939 pentru industria cinematografica din Arizona, acesta a fost folosit pentru un numar mare de filme western. Daca esti un pasionat de westernurile prezentate in peste 300 de filme si emisiuni televizate, atunci Studios Old Tucson reprezinta locul ideal pentru tine.