Topul celor mai frumoase castele din lume

Photo of author

By AncaP

De la castele datand din Evul Mediu la palate baroce din secolul Luminilor…sa mergem in descoperirea celor mai frumoase castele din lume.

versailles

1. Versailles, cel mai mare castel din lume

In fruntea clasamentului se afla castelul Regelui Soare, Louis XIV, adesea imitat insa niciodata egalat. Daca ati vizitat acest castel cu siguranta ati ramas surprinsi de Galeria Oglinzilor, de gradinile faimoase, de Micul si Marele Canal, Aleea Regilor si de livada de portocali. Sa nu uitam de anexele sale prestigioase Micul si Marele Trianon. Cu 67 000m² si 700 de incaperi, castelul Versailles este cel mai mare castel din lume.

sconbrun

2. Schönbrun, Versailles-ul austriac

Veritabila minune arhitecturala baroca europeana, palatul Schönbrun ne scufunda in istoria dinastiei habsburgice si a imparatesei Sisi. Clasat in patrimoniul mondial Unesco, Schönbrun (fantana frumoasa) este supranumit Versailles-ul austriac. Acest palat maiestuos se distinge prin fatada sa galbena imperiala rococo si adaposteste peste 1400 de incaperi din care doar 40 sunt deschise publicului. Parcul de 158 de hectare cuprinde un labirint vegetal imens.

neuch

3. Neuschwanstein, castelul care i-a inspirat pe cei de la Walt Disney

Acest castel pare desprins dintr-un basm. Drept urmare nu este de mirare ca cei de la Walt Disney au fost inspirati de acesta in crearea castelului lui Alba ca Zapada. Construit la sfarsitul secolului XIX, Neuschwanstein este cel mai romantic castel din Germania. Pierdut in mijlocul brazilor imensi, avand drept peisaj de fond Alpii inzapeziti, castelul este situat intr-un decor idilic.

bran

4. Bran, castelul lui Dracula

Cunoscut sub numele de castelul lui Dracula, castelul lui Bran este situat in Carpati. Contele Vlad, cel care l-a inspirat pe scriitorul britanic Bram Stoker, celebrul vampir Dracula nu a locuit niciodata in aceste locuri. In lipsa vampirilor, turistii se multumesc azi cu admirarea arhitecturii superbe si a cadrului grandios, ideal pentru turnarea unui film cu Dracula. Acest splendid castel medieval a fost edificat in anul 1377 de catre regale Ludovic al Ungariei.

win

5. Castelul Windsor, bine ati venit la familia regala britanica

Situat la periferia Londrei, Castelul Windsor este cel mai mare castel din lume, inca locuit. Resedinta oficiala a reginei, acesta prezinta avantajul de a putea fi vizitat de-a lungul intregului an. Este una din cele trei resedinte oficiale ale reginei Elisabeta a II-a. Turistii se inghesuie pentru a vizita acest domeniu de 13 hectare. Printre preferatele acestora se numara Colectia Regala si capela St. Georges, necropola regala.