Top 5 dictatori sangerosi din istorie

Photo of author

By AncaP

Acesti dictatori cu sange rece nu au pretuit nicio clipa viata oamenilor, urmandu-si calea spre dominatie si putere chiar daca au fost nevoiti sa calce pe cadavre pentru acest lucru. Numarul victimelor lasate in urma este pur si simplu socant

1. Mao Zedong – 80 de milioane de morti

A ajuns la putere in China in anul 1949. Liderul Partidului Comunist chinezesc pana la moartea sa, in 1976, sub carma sa a fost orchestrata Revolutia Culturala (1966-1976). In aceasta perioada, oamenii sai au ucis pe oricine depasea « linia oficiala », de la taranul vinovat de tradare la profesorul din Hong Kong care citea prea multe carti. Un deceniu de carnagiu.

2. Stalin – 30 de milioane de morti

Stalin, omul de otel, ar fi putut sa aleaga un cu totul altul nume: omul care ucide. Inca din primul an de cand a ajuns la putere in URSS in 1924 si pana la moartea sa in 1953, Stalin a deportat, a asasinat, a incendiat, a masacrat…pe cine? Pe propriul sau popor. Rezultat? Cel putin 30 de milioane de morti.

pol

3. Pol Plot – 2.5 milioane de morti

Ai remarcat cu siguranta faptul ca am trecut de la cifre astronomice (80 de milioane in cazul lui Mao si 30 de milioane in cazul lui Stalin) la o cifra mai rezonabila cu Pol Plot. Insa acest lucru nu il transforma pe dictatorul cambodgian intr-un tip linistit. Intre anii 1976-1979 acesta a ordonat uciderea a 25% din populatia Cambodgiei. Cu siguranta ar fi fost aplaudat de Stalin pentru acest lucru.

4. Saddam Hussein – 2 milioane de morti

In anul 1979, irakienii si oamenii din lumea intreaga vad cum ajunge la putere un tip normal in aparenta. 23 de ani mai tarziu, Saddam Hussein ne face sa ne schimbam cu totul parerea – 2 milioane de morti. Kurzi, iranieni, suniti…nimeni nu a scapat de nebunia lui Hussein.

5. Kim II Sung – 1.6 milioane de morti

In cazul lui Kim, nebunia s-a transmis din tata in fiu. Medalia de aur in ceea ce priveste numarul mortilor ii revine tatalui care, intre anii 1948-1994 a ucis un numar mare de copii, femei si barbati, in numele revolutiei comuniste.